Infor koppelt machine learning aan hotelsoftware

Dit artikel delen:

Erp-leverancier Infor heeft zijn beheersoftware voor hoteleigenaren uitgerust met toepassingen voor machine learning en big data-analyse. Het gaat om EzMRS versie 20.x die onder handen is genomen door het Infor Dynamic Science Labs. Dat is een interne denktank die onlangs is opgericht om machine learning en big data-analyse toe te voegen aan alle Infor-applicaties.

De upgrade van de hotelsoftware is de eerste uitkomst van de samenwerking tussen het Infor EzRMS-wetenschapsteam en Infor Dynamic Science Labs. De bedrijfssoftwareleverancier maakte al gebruik van geavanceerde econometrische methoden waarin zowel historische als actuele patronen werden meegewogen. De leverancier: 'Die modellen worden nu ook gebaseerd op een adaptief learning framework. Daardoor moeten er nog meer observaties uit de verzamelde data geëxtraheerd kunnen worden.'

De bedrijfssoftwareleverancier: 'De upgrade geeft meer inzicht in datatrends. Die helpen om vast te stellen of actuele of historische patronen meer aandacht moeten krijgen in voorspellingen.' Andere wetenschappelijke verbeteringen die volgens de leverancier aan de nieuwe versie zijn toegevoegd, zijn dynamisch en adaptief voorspellen. Infor: 'Daarmee test de software continu welke combinatie van voorspellingsmethodes het meest accuraat is. Dat gebeurt in elk stadium van de boekingscurve van een hotellier. Het resultaat is dat elke vestiging zijn eigen, specifieke combinatie van voorspellingsmethodes toegewezen krijgt. Deze past zich continu aan op de veranderende markt, seizoensgebonden variaties en de boekingscurve.'

De hotelbranche worstelt continu met het verhogen van de opbrengsten en tegelijkertijd het personaliseren van de ervaring van gasten. De oplossing moet hoteleigenaren helpen hun opbrengsten te optimaliseren door automatische voorspellingen over de vraag te berekenen en de beste verkoopstrategieën te adviseren, gebaseerd op data zoals dag-van-de-week-patronen, doorlooptijden en het aantal gasten per kamer.

Nieuw uiterlijk

Infor heeft ook de gebruikersschermen meer aangepast op het uiterlijk en de functionaliteit van consumentensoftware. Daarnaast onthoudt de software welke rapporten zijn ingezien en kan het deze informatie op verzoek direct tonen. Er zijn ook verschillende filters ingebouwd om de informatie te beperken tot een bepaalde vestiging of regio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Een familielid is eigenaar van een hotel, en het gaat een stuk beter met de zaken sinds hij is gaan besparen op IT. Tenzij het een 5-sterren hotel betreft voor zakelijke klanten, kiezen de meeste gasten voor een zo laag mogelijke prijs, en schone bedden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-15T15:55:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.