Unit4 kiest partner voor fiscaal beheer gemeente

Dit artikel delen:

Fiscaal adviseur Step in Control en bedrijfssoftwareleverancier Unit4 hebben een samenwerking gesloten om lokale overheden en overheidsondernemingen te ondersteunen met fiscaal beheer. De software Grip die de partijen samen hebben ontwikkeld, moet bijdragen aan het beheer van de vennootschapsbelasting (vpb) en moet in de toekomst ook zorgen voor het samenstellen van de fiscale jaarrekening, risicobeheersing, het sociale domein en bijzondere interne controles.

Volgens beide bedrijven slaat Grip de brug tussen overheid en financiële administratie. Door de inzet van de software moet de financiële verantwoording direct inzichtelijk en aantoonbaar onderbouwd worden.

'Met onze samenwerking brengen we het beste uit twee werelden samen in één product', zegt Joris van Leeuwen, general manager bij Unit4. 'Step in Control levert als gerenommeerde speler de kennis en content voor vraagstukken van gemeenten en gelieerde organisaties. Unit4 Audit & Control biedt het control framework om periodieke processen en projecten te plannen, te monitoren en te controleren. Hiermee bevorderen organisaties efficiëntie, teamwork, kwaliteitsborging en eenvoudige interne informatie-uitwisseling.'

Bob van Leeuwen, partner van Step in Control, stelt dat na jaren van administratieve lastenverzwaring voor overheden het tijd is voor lastenverlichting. Over de oplossing voor bedrijfsvoering en fiscaliteit voor non-profitsector en overheidsondernemingen zegt hij: 'Grip VPB is een complete oplossing voor het beheer en de controle van de fiscale administratie, de fiscale dossieropbouw en fiscale rapportages. Het vereenvoudigt het beheer en de controle op de vpb-geldstroom en daarmee ook de aangifte, zodat dit aanzienlijk minder kosten, tijd en energie vergt. Met de software van Unit4 kunnen we ons motto ‘houdt het simpel’, beter uitdragen. Dat begint met de vennootschapsbelasting.' Van Leeuwen licht toe dat Grip de komende tijd eveneens oplossingen biedt voor de jaarrekening, het sociale domein en de interne controle.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-17T11:57:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.