Omzet en winst SAP stijgen in eerste kwartaal

Dit artikel delen:

SAP heeft in het afgelopen eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 254 miljoen euro. De omzet ligt op 1,7 miljard euro.

De Duitse leverancier van bedrijfssoftware boekte in de eerste drie maanden van 2005 een omzet van 1,7 miljard euro. Dat is een stijging met 11 procent ten opzichte van de 1,6 miljard euro omzet in het eerste kwartaal van 2004. Zonder de koersschommelingen zou er zelfs sprake zijn van een omzetstijging van 13 procent, zo stipt SAP aan. 

De nettowinst nam ook met 11 procent toe: van 229 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2004 naar 254 miljoen euro nu.

Vooral de softwareactiviteiten presteerden erg goed, met een omzet van 434 miljoen euro. Dat is een stijging met 17 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. In de Verenigde Staten steeg SAP's omzet uit software zelfs met 27 procent: van 103 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2004, naar 131 miljoen euro in het afgelopen kwartaal.

De in januari gepubliceerde vooruitzichten voor het volledige boekjaar 2005 blijven ongewijzigd. SAP verwacht voor dit jaar een nettowinst per aandeel van 4,7 tot 4,8 euro. Verder voorspelt de Duitse onderneming dat zijn omzet uit software zal stijgen met 10 tot 12 procent vergeleken met 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

SAP Business One
een replica van Scala Business Solutions?
(Helaas staat dit artikel niet op uw web)

Professor drs. Smallenhout zei eens geschiedenis heb je nodig voor het heden en de toekomst. Wellicht voor de schrijver en de producent van SAP Business One geheel van toepassing, tegelijkertijd in hetzelfde nummer van Computable van 15 april 2005 nummer 15 het artikel `Europa in gehaald door de feiten`. SAP werd in 1994 reeds ingehaald door het totaal concept van Scala Business Solutions en de Scala Group. Met toevoeging dat Scala op alle Platforms draaide in wel 32 verschillende talen, en 23 verschillende vreemde valuta wereldwijd. De oorspronkelijke eigenaar Per Oloff van Beslustmodeller lanceerde Scala in 1989 reeds. Economisch ging het in Zweden niet voor de wind, waardoor alle IT ontwikkelaars hun vleugels wereldwijd moesten uitslaan. IKEA ook een Zweedse Internationa is hiervan het voorbeeld. SAP de Duitse grundigheid, heeft deze intensie lang niet als Zweedse ondernemers.

Dus nieuw is SAP niet, het worstelt met een achterstand en is gebonden aan het enige platform van IBM. Sterker nog sinds 1997 was de functionaliteit op de web www.succesvol-implementeren.nl ludiek verkondigd en opgenomen in deze methodiek voor selectie - en implementaties.. Rekenend vanaf 1994 heeft SAP tien jaar gekost om hier te komen, waar het nu is. De vraag blijft hoeveel jaren het kost om deze functionaliteit op andere platformen dan IBM te laten draaien, hier aansluitend hoeveel jaren het kost om wederom deze functionaliteit in 32 talen te laten werken. De status die Scala Business Solution heeft, zal SAP nimmer bereiken in deze eeuw dat is feit die nimmer zal worden ingehaald!

Als advies / consultancy bureau was het een eer om Scala Business Solutions te mogen vertegenwoordigen, hetgeen ondergetekende ook heeft gedaan over de periode 1992 tot 1998 voor de Benelux.

Ing.F.A.Schwab

International Management Consultant en Auteur.
Fastware Management Consultancy,
zie ook www.balanced-scorecard.nl Telefoon: gsm 0653 79 36 49

--------------------------------------------------------------------------------

Succesvol-implementeren beoogt om gebruikers en potentiele gebruikers rond IT, ICT en performance - management te blijven voorzien van deze kennismanagement. Dit ter ondersteuning van een doelmatige bedrijfsvoering. Alsmede bij selecties en implementaties. Zie ook msn.group: http://groups.msn.com/wwwSuccesvolimplementerennl/_whatsnew.msnw


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-21T13:26:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.