SAP introduceert Hana voor MKB

Dit artikel delen:
SAP HANA SAPPHIRE MADRID

Erp-reus SAP heeft een nieuwe versie van het databeheerplatform SAP Hana-uitgebracht. Die variant met de naam SAP Hana Edge Edition is speciaal toegesneden op kleine en middelgrote bedrijven. De nieuwe mkb-variant van Hana werd gepresenteerd tijdens het jaarlijkse evenement Sapphire Now in Orlando.

De mkb-versie van Hana wordt standaard geleverd met een module voor predictive analytics voor het analyseren en voorspellen van bedrijfsresultaten. Het softwarebedrijf ziet de vraag naar data- en analyseplatforms onder kleinere bedrijven toenemen. De nieuwe editie is ook beschikbaar voor partners van SAP.

Nieuwe functionaliteiten die SAP heeft toegevoegd zijn onder meer de mogelijkheid om verbanden te visualiseren. De software moet ingewikkelde verbanden tussen data, mensen, devices en plaatsen inzichtelijk maken via visualisaties. Dat moet helpen bij het signaleren van trends, kansen en bijvoorbeeld het opsporen van fraude. Andere functionaliteiten zijn live workloads in een testomgeving. SAP: 'Ict-managers kunnen bovendien complete live workloads vangen en afspelen in een testomgeving. Zo weten zij zeker dat upgrades en nieuwe functies geen negatieve impact hebben op de productieomgeving.'

Tot slot wil SAP met de nieuwe Hana-versie een brug slaan tussen on-premise en cloud door hybride mogelijkheden aan te bieden. 'Gebruikers kunnen bijvoorbeeld voordat ze functionaliteit on-premise uitrollen in de cloud test-runs draaien', licht SAP toe, maar die functionaliteit is op dit moment alleen voor geselecteerde klanten beschikbaar.

Azure en Office 365

Op 18 mei 2016 maakte de Duitse softwareleverancier ook bekend dat het SAP Hana geschikt maakt voor Microsoft Azure en Office 365. Datzelfde wil SAP doen met zijn personeelszaken- en boekhoudoplossingen Fieldglass, Concur en SuccessFactors, maar dan voor de Microsoft Office 365-werkplekomgeving in de cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-20T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.