Supermarkt Coop stapt over op SAP Hana

Dit artikel delen:

Supermarktorganisatie Coop heeft zijn bestaande SAP ECC (ERP Central Component)-systeem gemigreerd naar de nieuwe SAP Hana-technologie. Eerder werd al SAP F&R (Forecasting en Replenishment) gemigreerd naar dit 'in memory' analytische databaseplatform. Coop zegt dat de overstap nodig is om zijn automatiseringssystemen beter te laten presteren. Dat is weer nodig om de groei van de supermarktketen beter te ondersteunen.

Coop werkt in het Hana-project samen met de partners SAP (innovatie en implementatie), Mybrand (hosting, beheer en implementatie) en Move Beyond (programmamanagement namens Coop). 

Volgens Coop wordt met de keuze voor de Hana-technologie een nieuw technologisch fundament gelegd voor prestatieverbeteringen en innovaties op ict-vlak. Financieel directeur Herco Boer: ‘Met deze investering in een uniforme automatiseringsbasis opereren we sneller, zowel in ons voorraadketen als in de winkel én naar onze klanten. Met deze snellere databasetechnologie krijgen we bovendien actuele informatie om de prestaties te verbeteren.'

SAP CAR

De implementatie van SAP CAR (Customer Activity Repository) staat op de agenda voor de tweede helft van 2016. Hiermee wordt voorzien in de groeiende behoefte aan actuele (voorraad- en verkoop) sturingsinformatie. De Coop-winkels hebben met de nieuwe functionaliteiten onder meer op ieder gewenst moment inzicht in de winkelvoorraden en actuele verkoopgegevens van artikelen. De verbeterde rapportagemogelijkheden brengen adequate sturingsinformatie op een toegankelijke manier naar alle managementlagen in de organisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-31T10:48:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.