Wolters Kluwer koopt overzee twee keer in

Dit artikel delen:
winkelen

Wolters Kluwer heeft weer gewinkeld op de Amerikaanse markt. Het informatieconcern meldt twee bedrijven te hebben gekocht: Enablon voor 250 miljoen euro en CPE Link voor een onbekend bedrag. Enablon levert software voor regelgeving en risicobeheer; CPE Link is een online aanbieder van educatiediensten voor accountants, belastingconsulenten en financiële adviseurs.

Met de overname van Enablon wil Wolters Kluwer zijn juridische softwaretak versterken. De softwareproducten van Enablon helpen bedrijven bij de naleving van regels op het gebied van milieu, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Het bedrijf claimt dat meer dan een miljoen klanten bij duizend bedrijven in 160 landen van de software gebruikmaakt.

Enablon had vorig jaar goed een omzet van 45 miljoen euro. Daarvan werd 57 procent behaald in Noord-Amerika, 39 procent in Europa en het restant in Azië en de rest van de wereld. Voor dit jaar wordt een autonome groei naar 55 miljoen euro verwacht. Het hoofdkwartier staat in Chicago; de internationale hoofdzetel staat echter in het Franse Courbevoie (nabij Parijs).

De overname van CPE Link komt ten goede aan de divisie Wolters Kluwer Tax & Accounting. Het bedrijf is gehuisvest in het Californische San José en biedt zijn educatiediensten aan middels een webgebaseerd ‘learning management system’ (lms). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-02T18:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.