Total Specific Solutions neemt NCCW over

Dit artikel delen:

Woningcorporatieautomatiseerder NCCW sluit zich aan bij Total Specific Solutions (TSS). In 2015 hadden het management en het personeel nog mede-aandeelhouder Unit4 uitgekocht en namen zij een meerderheidsbelang in het bedrijf. Een jaar later acht NCCW aansluiting bij een grote holding als TSS een strategisch betere zet om zijn positie in de Nederlandse markt verder te verstevigen. NCCW wordt de vertical Vastgoed binnen TSS.

NCCW levert ICT-oplossingen voor woningcorporaties en commerciële vastgoedbedrijven. Volgens het bedrijf maakt meer dan de helft van alle woningbouwcorporaties gebruik van één of meer softwareoplossingen van NCCW. Bij het bedrijf uit Almere werken zo’n 180 man.

De aandelen van NCCW waren in mei 2015 in handen gekomen van de medewerkers van NCCW en van Stichting NWR. TSS is een bindende overeenkomst aangegaan om 100 procent van de aandelen van NCCW aan te kopen. Het management van NCCW zal na de overname aanblijven.

Kruisbestuiving

TSS is onderdeel van het Canadese Constellation Software Inc. (CSI). In Nederland maken diverse bedrijven, waaronder Pinkroccade, Vicrea, Yonder, Everest en KZA, deel uit van de holding. Binnen CSI wereldwijd zijn er meerdere bedrijven die zich richten op softwareoplossingen specifiek voor de vastgoedmarkt.

Als onderdeel van TSS blijft NCCW zich zelfstandig richten op en eigen softwareoplossingen ontwikkelen voor de vastgoedmarkt. Tegelijkertijd profiteren NCCW, de medewerkers en de klanten binnen deze nieuwe samenwerking van de kruisbestuiving tussen de verschillende landen op het gebied van trends, technologische ontwikkelingen en innovaties. Klanten krijgen zo softwareproducten die speciaal voor hun sector voor hun land ontwikkeld zijn met de wetenschap dat deze software gebaseerd is op wereldwijde kennis, trends en ontwikkelingen, aldus het bedrijf in een persbericht.

Uitbreiden

Wibo Pollmann, algemeen directeur NCCW: ‘Met de overname profiteren we van het beste van twee werelden. Aan de ene kant de financiële investeringskracht en expertise van een groot bedrijf, terwijl aan de andere kant een decentraal model wordt gehanteerd waarbij de bestaande identiteit en de kracht van NCCW in tact blijft. TSS is op ons pad gekomen en past uitstekend in onze strategie. In 2015 hebben we een duidelijke strategie bepaald met onze drie productlijnen Property Management, BIS en de Corporatie Cloud. Om te groeien, heb je kapitaal, kennis en innovatie nodig en dat kan TSS bieden.’

Robin van Poelje, CEO Total Specific Solutions: ‘NCCW kent de vastgoedsector als geen ander en weet met zijn oplossingen hier goed op in te spelen. Met de ervaringen en investeringskracht van TSS willen we dit de komende jaren gaan uitbreiden.’  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-01T17:40:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.