Cegeka-DSA haalt Twentse corporaties binnen

Aareon en Itris vissen achter het net

Dit artikel delen:

Cegeka-DSA levert aan de drie Twentse corporaties Welbions, De Woonplaats en Domijn nieuwe bedrijfssoftware. Het betreft het enterprise resource planning (erp)-pakket Dynamics Empire dat als standaardsysteem binnen de drie corporaties wordt ingericht. De drie corporaties trokken gezamenlijk op in het selectietraject. Daarbij kreeg Cegeka-DSA uiteindelijk de voorkeur boven Aareon en Itris.

Volgens de drie corporaties moet de nieuwe erp-standaardoplossing leiden tot meer kennisdeling, inkoopvoordeel, kostenbesparing en efficiënter werken binnen de drie organisaties. ‘De jarenlange ervaring van Cegeka-DSA in de vastgoedsector bepaalde uiteindelijk onze keuze,’ aldus Arjan Seppenwoolde, manager interne bedrijfsvoering bij Welbions en woordvoerder van het samenwerkingsverband.

Een merkwaardige uitspraak omdat de andere twee meedingende partijen ook al jarenlang actief zijn in de sector. Sterker nog; corporatie de Woonplaats werkte al decennialang met de software van Aareon (de Tobias-oplossing uit de tijd dat het bedrijf nog SG Automatisering heette). Itris is jonger dan Aareon maar is inmiddels ook al ettelijke jaren actief in de corporatiesector; het bedrijf had corporatie Welbions als klant. Itris ging er tot voor kort prat op dat het sinds de oprichting in 2000 nog geen klant verloren had, maar moet nu toch het eerste verlies slikken.

De derde corporatie in dit samenwerkingsverband, Domijn, werkte met het op Microsoft Dynamics AX gestoelde Dynamics Wonen van Cegeka. Dat is de productlijn die het bedrijf na het samengaan met DSA losliet. De voorkeur werd gegeven aan Dynamics Empire, het Microsoft Dynamics NAV-platform van DSA Vision, dat nu dus door het Twentse trio is omarmd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-07T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.