Cegeka-DSA trekt CTO van Raet aan

Jeroen van der Heijden is directeur Software Development

carriere

Woningcorporatie-automatiseerder Cegeka-DSA heeft Jeroen van der Heijden benoemd tot directeur Software Development. Van der Heijden was jarenlang chief technology officer (cto) bij Raet en werkte daarvoor bij Exact. Van der Heijden wordt verantwoordelijk voor de roadmap van Dynamics Empire, het primaire pakket van Cegeka-DSA voor de corporatiebranche.

Jeroen van der Heijden start op 1 augustus aanstaande bij Cegeka-DSA. Hij werkt nu nog bij Raet, waar hij in 2009 begon als directeur Product Development & Operations. Na drie jaar werd Van der Heijden tot cto benoemd.

Bij Cegeka-DSA krijgt hij de leiding over de doorontwikkeling van het primaire pakket Dynamics Empire. Dit is het Microsoft Dynamics NAV-platform van DSA Vision, het bedrijf dat eind 2013 fuseerde met de corporatietak van Cegeka tot Cegeka-DSA. Het platform van DSA Vision kreeg de voorkeur boven het op Microsoft Dynamics AX gestoelde Dynamics Wonen van Cegeka.

Verbeteringen

Recent gaf Cegeka-DSA de nieuwe versie R16 vrij van Dynamics Empire. Hierin zijn de benodigde aanpassingen als gevolg van de Woningwet opgenomen. Volgens directeur Anton Vreugdenhil van Cegeka-DSA zijn er nog veel verbeteringen te realiseren. De aanstelling van de ervaren Van der Heijden moet de snelheid van het doorvoeren van vernieuwingen dan ook verhogen, schrijft hij in een brief aan klanten over de aanstelling van de directeur softwareontwikkeling. ‘Een efficiënter onderhoudsproces, meer open en standaard koppelingen en geautomatiseerde upgrades van nieuwe versies, zijn een aantal aandachtspunten waar wij voor de volgende release hard aan werken’, aldus Vreugdenhil.

Migratie

Naast software-aanpassingen moet Cegeka-DSA veel aandacht schenken aan de migratie van klanten die nog werken met het uit te faseren Dynamics Wonen en de voorloper daarvan Omega/AX. De ondersteuning hiervan houdt in 2019 op. Klanten kunnen kiezen voor een primair pakket van een andere leverancier of voor Dynamics Empire. Dat laatste deed kortgeleden Actium, een woningcorporatie met zestienduizend woningen in Drenthe en Friesland. Het Dynamics Empire-pakket wordt naar verwachting eind dit jaar opgeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-12T11:02:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.