Cloud HR-aanbieder Talentsoft neemt e-doceo over

Door overname is integratie talentmanagementsysteem met e-learning mogelijk

human resources

Het in Rijswijk gevestigde Talentsoft, aanbieder van talentmanagement en cloud HR, heeft het Franse e-doceo overgenomen, een wereldwijde aanbieder van e-learning oplossingen.

Frank Oddens, vice president international van Talentsoft: ‘Deze overname biedt veel hr-afdelingen een talentmanagementtool die past bij de digitalisering van hr. Wij merken in de Nederlandse markt dat steeds meer bedrijven behoefte hebben aan goede leerprocessen en daar hoort naar onze mening een integrale hr-oplossing bij.’

Eén HR-systeem

Door de toekomstige integratie van e-learning in de software van Talentsoft, kan de hr-afdeling niet alleen bijhouden wie welke training heeft gevolgd maar kan ze ook op maat gemaakte opleidingen creëren. Ook kunnen de medewerkers zelf met de tool aan de slag. Zo is het mogelijk om vanuit één systeem de gewenste training aan te vragen en deze ook te plannen en te volgen. Dit zorgt er volgens de Rijkswijkse firma onder andere voor dat er minder externe tools en leveranciers nodig zijn voor het gehele trainingsproces. Veel hr-afdelingen werken nu nog met minimaal twee hr-systemen: een systeem voor opleidingsfaciliteiten en een ander systeem voor de overige hr-processen, zoals de evaluaties. Door de nieuwe geïntegreerde oplossing, hebben hr-managers in één oogopslag alle informatie van medewerkers beschikbaar, aldus Talentsoft.

Achtergrond

Talentsoft is opgericht in 2007 en biedt een oplossing op het gebied van talentmanagement, waarmee recruitment, opleidingen, prestaties, competenties, carrières en de beloning van werknemers kunnen worden beheerd. De softwarefirma heeft wereldwijd achthonderd klanten en vijf miljoen gebruikers. Het bedrijf had in 2015 een wereldwijde omzetgroei van 35 procent. Talentsoft heeft naast de vestiging in Rijswijk kantoren in vijftien landen; het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs. In totaal zijn er vijfhonderd medewerkers in dienst, waarvan vijftig in Nederland. In ons land heeft de software-aanbieder 150 klanten, waaronder Ziggo, Randstad, KLM en Bol.com.

De firma E-doceo. in 2002 opgericht door Jérôme Bruet, die nog altijd de scepter zwaait, is een van oorsprong Franse ontwikkelaar van e-learningsoftware op de internationale markt. E-doceo heeft haar hoofdkantoor in Nantes, Frankrijk en is verder actief in België, Brazilië, Canada, China, Colombia, Duitsland, Hong Kong, Italië, Mauritius, Mexico, Marokko, Nederland, Senegal, Singapore, Spanje en Zwitserland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-21T10:02:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.