AEB integreert IT-oplossingen in software IFS

Dit artikel delen:
Douane

De Zweedse erp-leverancier IFS en de Duitse firma AEB, specialist in it-oplossingen voor supply chain management (scm), logistiek en internationale handel, gaan samen in zee. De samenwerking omvat de integratie van AEB-oplossingen in de IFS-software. De focus ligt op ondersteuning van internationale douaneprocessen.

De wisselwerking tussen de twee oplossingen heeft volgens de bedrijven toegevoegde waarde voor klanten. ‘De integratie tussen het IFS erp-systeem en AEB’s scm-software biedt bedrijven ondersteuning voor hun processen op het gebied van internationale handel en logistiek. Standaard interfaces zorgen voor uitwisseling van gegevens tussen de twee systemen, wat het maken van analyses en evaluaties eenvoudiger maakt. Daarnaast zorgt de gegevensuitwisseling voor een efficiëntie en betrouwbaarheid als het gaat om douanemanagement, exportcontrole en transportmanagement’, aldus de firma’s.  

Internationalisering

Voor AEB is de samenwerking met IFS een volgende stap in de internationalisatiestrategie. ‘Met de integratie van de twee oplossingen bieden we onze klanten toegevoegde waarde. De samenwerking is van groot belang voor onze internationalisatiestrategie. We verwachten bijvoorbeeld een significante impact op onze nieuwe vestiging in Zweden als gevolg van IFS’ sterke positie in Scandinavië’, aldus Jens Beck, partner manager van AEB. 

Achtergrond

IFS levert bedrijfssoftware op het gebied van enterprise resource planning (erp), enterprise asset management (eam) en enterprise service management (esm). De van oorsprong Zweedse firma is een beursgenoteerde onderneming. Het bedrijf is opgericht in 1983 en heeft zo'n 2800 medewerkers. In 2015 behaalde IFS een omzet van 320 miljoen euro.

AEB, opgericht in 1979, biedt it-oplossingen en diensten voor supply chain management met de nadruk op de logistiek van inkoop, opslag en distributie, buitenlandse handel, douanemanagement en risicobeheer.Het bedrijf telt ongeveer vierhonderd werknemers. Het hoofdkantoor van de van oorsprong Duitse firma is gevestigd in Stuttgart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-04T09:44:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.