Laura Staalcenter kiest ERP van Thinkwise

Dit artikel delen:
staal

Het staalbedrijf Laura Staalcenter Maastricht kiest voor een erp-oplossing van het Apeldoorns softwarebedrijf Thinkwise. De diverse afdelingen van het staalbedrijf worden hiermee voorzien van één softwarepakket. Hiermee wil het bedrijf inzicht krijgen in het totale productie- en verkoopproces. De implementatie wordt in oktober afgerond.

Laura Staalcenter, een bedrijfsonderdeel van Laura Metaal, bestaat uit drie afdelingen. Zij beschikten ieder over eigen software voor orderverwerking. Zo voerde de commercie-afdeling zijn orderafhandeling uit via Microsoft Excel en Microsoft Word. De andere twee afdelingen, facturatie en loonwerk, maakten gebruik van zelf ontwikkelde software op IBM’s AS/400-platform.

Het staalbedrijf kiest nu voor Halo, een op maat ontwikkelde erp-oplossing van Thinkwise, om de drie afdelingen te voorzien van één geïntegreerde software-oplossing. Dit met het doel om inzicht te krijgen in het totale productie- en verkoopproces.

Gefaseerd

Het pakket wordt gefaseerd geïmplementeerd. Vorig jaar maart is de commercie-afdeling, die gaat over de in- en verkoop, voorzien van de software. Een jaar later is het erp-pakket ook bij de loonwerk-afdeling (productie) geïmplementeerd. De implementatie bij de laatste afdeling, facturatie, wordt naar verwachting in oktober afgerond. In totaal maken dan zo’n vijftig medewerkers gebruik van Halo.

Friso de Vries, directeur van Laura Metaal, vertelt dat het bedrijf met Halo nu ook klantspecifieke wensen kan uitvoeren en verwerken. 'Denk aan op maat geknipt staal, een prijsberekening, afrekenen met een verzamelfactuur, bruto- of nettogewicht of het verwerken van retouren.' Hij voegt hier aan toe dat het bedrijf werkt aan een klantenportaal waarin klanten de voorraad en het productieproces kunnen bekijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-19T11:15:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.