Runbook komt in Amerikaanse handen

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

De Nederlandse Runbook Company wordt onderdeel van het Amerikaanse BlackLine, een leverancier van cloud-based finance- en accounting-oplossingen. Hoeveel BlackLine voor het Nederlandse softwarebedrijf heeft betaald, is niet bekendgemaakt. De overname heeft geen verhuizing van Runbook tot gevolg, de firma blijft gevestigd in Ede.

De software van Runbook sluit aan op SAP erp-software en wordt gebruikt door ondernemingen voor het optimaliseren van financiële verslagleggingsprocedures. Tot de klanten van Runbook behoren onder meer Philips, Heineken, Procter & Gamble, Siemens, Cargill, Roche en Bayer.

Managementteam

De oprichters van Runbook, Herman Heller en Rob Leesberg, blijven na de overname aan het bedrijf verbonden en treden toe tot het managementteam van BlackLine. Runbook werd in 2001 opgericht om financiële directeurs (cfo's) van grote internationale bedrijven die met SAP erp-systemen werken een accuraat inzicht te geven in de financiële positie en risico’s van hun onderneming. Momenteel heeft Runbook vijfenzestig werknemers in vijf Europese landen, de Verenigde Staten en India.

Continuous Accounting

BlackLine biedt naar eigen zeggen it-oplossingen die ‘continuous accouting’ mogelijk maken. De overname van Runbook past in de Europese expansiestrategie van het bedrijf.

Therese Tucker, ceo van BlackLine, stelt daarnaast dat de aankoop past in een groter plan om nog meer uitgebreide oplossingen te vinden voor financiële- en accountancyprocessen, waarbij gebruik wordt gemaakt van veertig verschillende erp-systemen. BlackLine, opgericht in 2001, is gevestigd in Los Angeles en heeft tevens kantoren in Londen, Singapore en Sydney. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-08T09:56:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.