5 topondernemingen blijven bij SAP

Dit artikel delen:
Vijf

BAM Bouw & Vastgoed, Douwe Egberts, Grolsch, Mediq en ProRail hebben besloten om hun automatisering voorlopig voort te zetten op basis van SAP-technologie. Daartoe zijn recentelijk bij genoemde bedrijven nieuwe projecten opgeleverd.

Steeds meer organisaties kiezen voor een consolidatie van it om zo de kwaliteit van de zakelijke processen en de dienstverlening te verbeteren. SAP Nederland laat weten dat de vijf Nederlandse toporganisaties Grolsch, BAM Bouw & Vastgoed, Mediq, Jacobs Douwe Egberts en ProRail recentelijk met SAP-producten hun it hebben geconsolideerd.

Grolsch heeft voor alle primaire en secundaire processen 'full scope' SAP-oplossingen geïmplementeerd, waaronder SAP Hana. Dat gebeurde in samenwerking met partner Capgemini. De bierbrouwer wil met deze implementatie binnen de SABMiller-groep de processen harmoniseren, een grotere schaalbaarheid creëren en een kostenreductie op it realiseren. Daarnaast moet het gebruik van realtime informatie de productie verhogen.

BAM Bouw & Vastgoed is een divisie van de Koninklijke BAM Groep. Bij die tak is SAP's erp-software geïmplementeerd. Dit pakket helpt het bedrijf naar eigen zeggen bij de gewenste organisatorische transitie naar één gestroomlijnde organisatie. Het zorgt voor een uniforme manier van werken, gestandaardiseerde processen en het gebruik van één servicecenter dat wordt ondersteund door één, geïntegreerd systeem.

Integratie

ProRail heeft het onderhoud van het spoornet uitbesteed aan aannemers Strukton, AssetRail, VolkerRail en BAM. Voor een uitwisseling van asset-informatie tussen de aannemers en ProRail bouwde de spoorinfrastructuurbeheerder een portal op basis van de SAP-gebruikersinterface SAPUI5 en bijna realtime integratie via de ESB. Binnen een aparte portal kunnen de werknemers van ProRail ontvangen updates bekijken en aanvullen.

Mediq heeft meerdere acquisities gedaan, wat resulteerde in uiteenlopende erp-systemen. Om dit te harmoniseren is in veertien maanden tijd een SAP-platform geïmplementeerd. Hiermee beschikt het bedrijf over een geïntegreerde en geautomatiseerde oplossing voor ordermanagement, facturatie en terugbetalingen. Deze moet de efficiëntie en het aantal claims dat direct succesvol wordt ingediend bij zorgverzekeraars verhogen.

In 2014 kondigden D.E. Master Blenders 1753 (DEMB) en Mondelēz International aan om hun koffiedivisies te combineren. Daarmee ontstond Jacobs Douwe Egberts. Ict-dienstverlener Accenture kreeg de opdracht om de it-infrastructuren te integreren. Deze geïntegreerde it- en applicatie-infrastructuur bestaat onder meer uit de SAP-producten ECC, APO, CRM, BI on Hana, BPC, Cloud for Customer en PI. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-16T10:12:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.