Waterschap Rivierenland kiest voor Unit4-erp

Dit artikel delen:

Waterschap Rivierenland gaat over op Business World On!, het erp-systeem van Unit4. Het waterschap heeft een meerjarig contract met de leverancier getekend. De erp-oplossing moet het waterschap ondersteunen met de financiële administratie, inkoopprocessen, project- en subsidieadministratie, budgetbewaking en urenvastlegging.

‘Om onze medewerkers te faciliteren, willen we een gebruiksvriendelijk systeem dat onze processen efficiënt ondersteunt. Ook willen we onze collega’s op locatie de mogelijkheid bieden om realtime via een mobiele app hun uren te registreren. Door dit soort administratieve taken te vereenvoudigen, zijn ze in staat zich te focussen op de kernactiviteiten’, zegt Jacob Knoops, directeur bij Waterschap Rivierenland.

Verouderd systeem

Het waterschap werkte de afgelopen tien jaar met een standaardsysteem in combinatie met maatwerk. Dit systeem is na vele jaren verouderd en voldoet niet meer aan de wensen. In een Europees aanbestedingstraject viel de keuze op het erp-systeem van Unit4. Het waterschap beoordeelde verschillende leveranciers op basis van een uitgewerkte case, een live demonstratie, een plan van aanpak en interviews. Naast de functionaliteit van de geboden oplossing, keek het waterschap er ook naar of het implementatieteam van de verschillende aanbieders goed zou passen binnen de organisatiecultuur. 

In eigen beheer

‘In het kader van kostenefficiëntie willen we het systeem zelf beheren en onderhouden’, licht Knoops toe. ‘Naast de functionaliteit van de geboden oplossing, vonden we het daarom belangrijk dat de oplossing toekomstbestendig is. Zo willen we de mogelijkheid hebben om zelf aanpassingen door te voeren, zonder dat we afhankelijk zijn van anderen. Een partnership op het gebied van kennisdeling is daarom noodzakelijk. Tijdens het aanbestedingstraject bleek Unit4 de meest geschikte partner.’

Unit4 is een leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Met vierduizend medewerkers wereldwijd genereert het bedrijf een jaarlijkse omzet van meer dan vijfhonderd miljoen euro. De leverancier levert erp en branchegerichte en best-in-class applicaties. Het hoofdkantoor van Unit4 is gevestigd in Sliedrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-11T10:20:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.