Unigarant over op SaaS-platform van Keylane

Dit artikel delen:

Verzekeraar Unigarant heeft zijn lokaal draaiende polis- en schadesysteem succesvol gemigreerd naar de software as a service-oplossing op het private cloud-platform van Keylane. De verzekeringsmaatschappij kiest voor deze moderne hostingoplossing in de verwachting een aanzienlijke winst te behalen in termen van efficiëntie en kosteneffectiviteit.

Eerder dit jaar tekende Unigarant een vijfjarig SaaS-contract met Keylane. Peter Leever, manager Ict Unigarant: ‘We werken al jarenlang samen met Keylane waar het gaat om de ontwikkeling en het beheer van de applicatie. Voor het technisch beheer, de netwerkinfrastructuur, de housing & hosting en de hardware zorgden vier andere partijen, wat veel regie vergde en ons een grote hoeveelheid energie kostte. Dit wilden we veranderen. Toen Keylane besloot zijn applicaties in SaaS-vorm te gaan aanbieden, kwam dat voor ons op een goed moment.’

Volgens Jan van Reenen, chief technology officer bij Keylane, kan zijn bedrijf, nu het alles in beheer heeft, snel inspelen op de wensen van de verzekeraar. ‘We kunnen bijvoorbeeld vier keer per jaar een upgrade verzorgen, zodat Unigarant in de software altijd over de nieuwste features beschikt.’

Unigarant is het verzekeringsbedrijf van de ANWB en specialist in particuliere schadeverzekeringen voor mobiliteit, reis en vrijetijdsbesteding. De verzekeraar koos er in 2010 voor om zijn toenmalige software te vervangen door de oplossingen Quinity. Dit Utrechtse bedrijf van verzekeringssoftware ging in mei 2014 op in het grotere Keylane.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-12T09:47:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.