NetSuite haalt Adyen als betaalplatform binnen

Dit artikel delen:

Netsuite, de leverancier van enterprise resource planning (erp)-software in de cloud, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Nederlandse online betaalplatform Adyen. Het Amerikaanse softwarebedrijf gaat Adyen opnemen in zijn Suitepayments-oplossing. Met deze samenwerking vergroot Netsuite de mogelijkheden voor grote klanten om wereldwijd online betalingen af te handelen.

Het partnership maakte Netsuite bekend tijdens Suiteconnect, een klanten- en partnerevenement in Londen.

De software van Adyen wordt geïntegreerd in de Suitepayments Suite App. Die app kunnen detail- en groothandelbedrijven weer opnemen in hun omnichannel-betaalmogelijkheden voor klanten.

Adyen

Adyen is in 2006 opgericht door Pieter van der Does en Arnout Schuijff. Eind 2014 kreeg het online betaalplatform een forse financiële injectie van 250 miljoen dollar via een financieringsronde die werd geleid door de Amerikaanse investeringsmaatschappij General Atlantic.

Met dit kapitaal wil Adyen, dat zijn hoofdkantoor in Amsterdam heeft staan, zijn wereldwijde betaalplatform versneld uitbreiden, met name in Azië en de Verenigde Staten. Inmiddels heeft het bedrijf ook een Amerikaans hoofdkantoor in San Francisco. In 2015 liep er in totaal zo’n vijftig miljard dollar aan betalingen via het platform dat directe verbindingen heeft met zo’n 250 betaalmethoden (waaronder Visa en Mastercard).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-13T09:20:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.