Europe Watch Group vervangt Exact door NetSuite

Dit artikel delen:

Cortese-horloge

De Nederlandse Europe Watch Group heeft gekozen voor NetSuite Oneworld om zijn internationale groeiplannen te ondersteunen ter vervanging van Exact Online. Europe Watch Group is een wereldwijde distributeur van de horlogemerken Cluse en Cortese voor consumenten en winkeliers. Het bedrijf wil de cloudsoftware van NetSuite inzetten voor bedrijfskritische processen, zoals accounting, financiën, voorraad- en orderbeheer, multi-currency transacties, reporting en analyse.

De in 2013 in Amsterdam opgerichte Europe Watch Group is wereldwijd een van de snelst groeiende distributeurs van kwalitatief hoogwaardige horloges. Voor het ondersteunen van de bedrijfsprocessen begon de distributeur met een systeem van Exact Online. Het bedrijf ondervond echter dat de beperkingen van de software de groei van het bedrijf in de weg stonden. Accounting, orderafhandeling en e-commerce waren op zichzelf staande afzonderlijke processen, wat zorgde voor veel fouten en onnodige herhaalde handelingen.

‘Onze werknemers moesten hun werk twee keer uitvoeren’, aldus Rudyard Bekker, mede-oprichter en algemeen directeur van Europe Watch Group. ‘Bovendien vormde het gebrek aan direct inzicht in het voorraadbeheer van onze partners een serieuze beperking.’

Andere smaken

Europe Watch Group heeft ook gekeken naar SAP Business One en Microsoft Dynamics, maar het koos uiteindelijk voor NetSuite Oneworld als centraal bedrijfssysteem. De cloudsoftware van de Amerikaanse leverancier geeft het bedrijf inzicht in de werkzaamheden in de fabriek in China en in de orderafhandeling en de magazijnvoorraden wereldwijd. Het bedrijf heeft plannen om binnenkort nieuwe opslaglocaties te openen in Hongkong en de Verenigde Staten. NetSuites' cloud-architectuur zal hier een ondersteunende rol bij spelen.  

‘NetSuite Oneworld biedt ons een portal voor onze hele business-to-business keten waarmee we niet alleen onze tweeduizend retailpartners wereldwijd beter van dienst kunnen zijn, maar ook onze distributeurs en sales managers’, aldus Bekker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-19T09:42:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.