‘Digitale transformatie wordt culturele norm’

IFS lanceert nieuwe IoT-applicatie

Dit artikel delen:

IFS-ceo Alistair Sorbie

Volgens IFS-ceo Alistair Sorbie is de definitie van digitale transformatie het ‘opnieuw uitvinden van een organisatie met behulp van digitale technologie’. De ceo benadrukt dat IFS hier graag een grote rol in wil spelen, zo stelt hij tijdens de World Conference in Gothenburg. Daarnaast blikt Sorbie vooruit op het nieuwe IFS-product, de IoT Business Connector.

De ceo definieert vijf stappen in digitale transformatie. Allereerst is er één persoon in een bedrijf die experimenteert met technologie. In het tweede stadium gaan collega’s samenwerken en wordt er vanuit het bedrijf budget voor beschikbaar gesteld. In de derde fase zijn de samenwerkingen meer strategisch van aard, investeren bedrijven grotere bedragen in digitale transformatie en lanceren ze roadmaps om hun toekomstdoel te behalen. In de vierde fase is er een speciaal team dat zich bezighoudt met digitale transformatie en ontstaan er c-level functies voor disruptie. Tenslotte wordt digitale transformatie mainstream en volgens Sorbie ook een culturele norm.

Internet of things-product

De ceo staat ook stil bij het IoT: ‘We willen op dit gebied een veel grotere rol spelen. Op dit moment werken we onder andere samen met de Amerikaanse procesautomatiseerder ATS, maar IFS wil graag met meer bedrijven deze reis gaan maken. We hebben hiervoor een nieuw product ontwikkeld; de IoT Business Connector. Deze technologie maakt het mogelijk om dingen via internet te verbinden met IFS-applicaties.’ Het nieuwe product komt begin volgend jaar op de markt.

IFS levert bedrijfssoftware op het gebied van enterprise resource planning (erp), enterprise asset management (eam) en enterprise service management (esm). De van oorsprong Zweedse firma is een beursgenoteerde onderneming. Het bedrijf is opgericht in 1983 en heeft zo'n 2800 medewerkers. In 2015 behaalde IFS een omzet van 320 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-25T10:55:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.