Greve Banden stapt over op ERP-pakket Incadea

Dit artikel delen:

Greve Banden is overgestapt van Exact Online naar het enterprise resource planning (erp)-pakket Incadea.fastfit (Fastfit). Dit op Microsoft Dynamics NAV-technologie gebaseerde pakket van Incadea is toegesneden op de banden- en fastfitbranche. Bandenbedrijf Greve uit het Westland gebruikt de nieuwe software vanuit zijn locatie in De Lier.

Greve Banden zocht een moderne softwareoplossing die aansluit op de banden- en fastfitbranche. Na een analyse van diverse pakketten nam het bedrijf begin november 2016 het besluit om te kiezen voor Fastfit. Dit is de nieuwe, voor de cloud ingerichte versie van Incadea, een Duits onderdeel van het Amerikaanse Cox Automotive. Incadea is een in 2000 gestart softwarehuis, dat zich met Microsoft Dynamics nav-toepassingen richt op de auto-industrie. In Nederland is het bedrijf gehuisvest in Vianen.

Fastfit is een brancheoplossing die met alle standaard aanwezige functionaliteiten de bandenbedrijven en fastfitters ondersteunt op erp-gebied. De financiële module is in het pakket opgenomen. De software is daarnaast te koppelen aan tools voor bijvoorbeeld de webshop of het scannen van inkoopfacturen. Ook kan Fastfit in de cloud draaien. Voor de Nederlandse versie zijn er elementen aan toegevoegd die van belang zijn voor de lokale markt, zoals een VACO-import en koppelingen voor VWE, Brezan en Mijngrossier.

Koppelingen

Wilco Greve, van Greve Banden, verwacht met Fastfit 'een betrouwbare en toekomstbestendige oplossing op basis van de nieuwste Microsoft-technologie' in huis te hebben gehaald. ´Essentiële informatie hebben we met een paar clicks inzichtelijk, zoals inkoop- en verkoopprijzen, actuele voorraad, kortingen en voertuiggegevens. Dit vergemakkelijkt ons verkoopproces. Onze medewerkers kunnen daardoor onze klanten beter van dienst zijn en de orders sneller verwerken.'

Velimir Siebum, business consultant bij Incadea, meldt dat op korte termijn hier nog zaken bijkomen, zoals digitale werkplaatsplanning, een afspraaktool via de site, een app voor in de werkplaats, een webshop, scanning van inkoopfacturen en het gebruik van scanner in de warehouse.

'Het gaat daarbij om koppelingen met oplossingen van lokale it-partijen. Deze koppelingen zijn snel te realiseren door het gebruik van Microsoft Dynamics NAV enerzijds en anderzijds de reeds aanwezige webservices-structuur binnen Fastfit. Door de samenwerking met lokale partijen kunnen wij de branche een totaaloplossing bieden voor de ondersteuning van bedrijfsprocessen.'

Voor de migratie van de data uit Exact Online gebruikt Incadea importtools van Fastfit zelf. Daarnaast biedt Microsoft Dynamics NAV een tool om standaardzaken zoals een rekeningschema of activiteiten (balanceren, APK en dergelijke) te importeren. Volgens Siebum kan een bedrijf binnen drie tot vijf dagen al aan de slag met Fastfit en ligt er na training en verdere afstelling van de software na vier tot zes weken een werkend pakket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-18T10:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.