Veiligheidsregio Flevoland vertrouwt op erp-cloudoplossing van Unit4

Dit artikel delen:

Veiligheidsregio Flevoland heeft het erp-pakket Business World van Unit4 in gebruik genomen. Het pakket wordt als clouddienst geleverd. De zes brandweerkorpsen die samen de regio vormen, maken gebruik van beheerplatform Microsoft Azure. Flevoland is na Kennemerland de tweede veiligheidsregio die Unit4 Business World inzet. Volgens Unit4 is het pakket interessant voor alle 25 veiligheidsregio's in Nederland.

De leverancier doet geen uitspraken over de contractwaarde en -duur van de overeenkomst. Het deelt ook niet mee welk erp-pakket er bij de veiligheidsregio Flevoland wordt vervangen. Waarschijnlijk gaat het om maatwerk.

Wim Maas, hoofd bedrijfsvoering bij de veiligheidsregio in kwestie, licht toe dat het nieuwe erp-systeem moet voldoen aan allerlei wettelijke financiële - en verslagleggingsregels op het gebied van administratie. 'Ook willen we dat de medewerkers die zich bij ons met financiële zaken bezighouden, zoals budgethouders, makkelijk aan relevante informatie komen. Zo kunnen ze sneller de juiste besluiten nemen', aldus Maas.

Een tweede vereiste was een cloud-oplossing. Maas: 'We hadden het voordeel dat de regio Kennemerland ons was voorgegaan met de overstap naar Unit4 Business World, zodat we daar konden afkijken.'

Maas vervolgt: 'Wij zijn er primair om branden te blussen, niet om een ict-organisatie op te tuigen. Branchevreemde activiteiten houden we buiten de deur, want daar zijn andere mensen veel beter in. Daarom kiezen we voor Software as a Service en Unit4 begrijpt dat.'

Cloud

Veiligheidsregio Flevoland kiest met Azure direct voor de cloudversie. Unit4 tekent daarbij ook voor het technisch applicatiebeheer, connecties, beveiliging en upgrades van het systeem.

Unit4 stelt dat de oplossing voor Flevoland geïnspireerd is op die van Kennemerland en geschikt is voor alle 25 veiligheidsregio's. Volgens de leverancier is de oplossing per veiligheidsregio eenvoudig aan te passen aan specifieke wensen. Kennemerland selecteerde eerder een lokaal geïnstalleerde versie (on premises) van Business World en ging later naar de cloud. 

Veiligheidsregio Flevoland

De in 2008 opgerichte veiligheidsregio Flevoland bestaat uit zes brandweerkorpsen en heeft zeshonderd mensen op de loonlijst staan. Nederland telt in totaal 25 veiligheidsregio's. Die zijn (regionaal) verantwoordelijk voor de brandweerzorg, het organiseren van de rampenbestrijding en crisisbeheersing en de geneeskundige hulpverleningsorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-10T15:13:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.