Exact en Festo openen geautomatiseerde testfabriek

Hannover Messe 2017-update

Dit artikel delen:
Exact en Festo openen digitale testfabriek

Digitale testfabriek van Exact en Festo

Op de industriebeurs Hannover Messe heeft bedrijfssoftwareleverancier Exact een overeenkomst getekend met Festo, een Duitse aanbieder van industriële automatisering. Beide bedrijven willen een testomgeving inrichten voor de digitale fabriek van de toekomst. De demonstratiefabriek komt bij de vestiging van Festo in Delft, waar ook Exact zijn hoofdkantoor houdt. De Hannover Messe vindt deze week plaats van 24 tot en met 28 april in Hannover.

Van de digitale fabriek zijn er al een paar in gebruik in Duitsland, maar Festo en Exact brengen deze zogeheten Cyber Physical Factory (CP Factory) nu dus ook naar Nederland. Beide bedrijven beginnen komende maand met het inrichten van de installatie. Naar verwachting is de fabriek na de zomer gereed voor gebruik. De CP Factory wordt ook beschikbaar gesteld voor het onderwijs; studenten van onder meer TU Delft en De Haagse Hogeschool kunnen in de fabrieksopstelling practica uitvoeren.

In de productieomgeving van een digitale fabriek wordt gewerkt met een volledig geautomatiseerde en flexibele assemblagelijn. Alles in het productieproces wordt automatisch aangestuurd; van het ingeven van de verkooporder en productieorder tot de uitvoering van de productie zelf en het verwerken van het eindproduct in het voorraadsysteem.

'In deze omgeving is het mogelijk een productie-opdracht via de bedrijfssoftware rechtstreeks aan de productieomgeving door te geven, zonder dat daar een mens aan te pas komt', aldus Pieter Hamans, productmarketeer manufacturing bij Exact.

RoboHouse

'Robotisering en automatisering is de toekomst van de productie-industrie', aldus Dennis van Beers, algemeen directeur Festo Nederland. Hij merkt dat bedrijven op zoek zijn naar mogelijkheden hoe nieuwe technologieën als zelfdenkende machines en robots in de productie toe te passen. De CP Factory geeft een beeld van wat mogelijk is.

Exact en Festo zijn, samen met De Haagse Hogeschool, TNO, TU Delft en Innovation Quarter, de oprichters van RoboHouse. Het doel van deze samenwerking is het faciliteren van de introductie van robotica bij bedrijven en organisaties. De inrichting van de CP Factory in Delft is een direct voortvloeisel uit dit initiatief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-27T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.