SAP S/4Hana klaar voor Google Cloud Platform

Dit artikel delen:
SAP HANA SAPPHIRE MADRID

Erp-reus SAP en zoekmachinegigant Google hebben hun samenwerking rondom Google Cloud Platform (GCP) uitgebreid. Het aantal SAP-technologieën en -applicaties dat een certificering heeft voor GCP is uitgebreid met onder meer SAP S/4Hana en Business Warehouse. Ook gaan de partijen nauwer samenwerken op het gebied van machine learning, IoT, datatransparantie en -opslag en werkplekproductiviteit.

SAP meldt onder meer dat het SAP Netweaver-platform is gecertificeerd voor Google Cloud Platform. 'Daardoor kunnen organisaties SAP S/4Hana en SAP Business Warehouse op dit cloudplatform draaien. Ook de SAP Hana-database is wereldwijd beschikbaar via GCP, voor grotere instanties en scale-outs.'

De partijen hebben bovendien een dataconnector ontwikkeld voor het verbinden van SAP Analytics Cloud met Google BigQuery. SAP en Google kondigen aan om samen intelligente en spraakgestuurde applicaties te ontwikkelen. GCP wordt daarbij ingezet als ontwikkel- en infrastructuur-platform dat bedrijven en organisaties moet helpen in de digitale transformatie van hun bedrijfsvoering.

SAP zet zijn expertise op het gebied van businessprocessen in en combineert deze met de machine learning-technologie van Google. Daarbij worden bijvoorbeeld api's voor de spraakbesturing en vertalingen ingezet en wordt gebruik gemaakt van een opensourcebibliotheek voor machine learning.

GCP

Het Google Cloud Platform is een set cloud-gebaseerde diensten die je in staat stellen je ideeën te realiseren: alles van een eenvoudige website tot een complexe applicatie. Het Google Cloud Platform richt zich op PaaS (Platform as a Service) en IaaS (Infrastructure as a Service).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-18T10:57:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.