Afas ziet bouwsector het hardst groeien

Dit artikel delen:
bouwmedewerkers

Afas Software boekte het afgelopen halfjaar 17 procent omzetgroei in de bouwsector. De voor Afas relatief nieuwe markt is daarmee de snelste groeier binnen de activiteiten van de erp-leverancier uit Leusden. Bedrijfsbreed steeg de omzet met 15 procent naar ongeveer 58,5 miljoen euro.

Financieel directeur Arnold Mars stelt dat het bedrijf, dat eerder een vergelijkbare groei doormaakte in de zorg- en onderwijssector, nu die ontwikkeling ziet in de bouwsector.

Volgens Afas maakt inmiddels 20 procent van de bedrijven uit de Cobouw Top-50 gebruik van Afas-software. Mars: 'In de bouw trekt de markt weer snel aan, en dat maakt een foutloos proces enorm belangrijk. Mede omdat tegelijkertijd het vinden van gekwalificeerde en geschikte werknemers lastig blijkt, en er veel vacatures open staan. Dan is het extra van belang om geautomatiseerd meer grip te kunnen krijgen op het gehele proces, van calculatie tot realisatie.'

Klanten die Afas noemt zijn onder andere: Volker Wessels, Boskalis en kleinere ondernemingen als HSB Bouw, Reuvers Bouw en ontwikkeling.

Groeimarkten

De bouwsector is voor Afas een relatief nieuwe markt. De softwareonderneming timmert aan de weg met geïntegreerde erp-software voor onder meer projectadministratie, werkbegroting, financiële administratie, personeelsadministratie, salarisverwerking en portalen voor aannemers en offertes.

Andere groeimarkten zijn de gezondheidszorg (15 procent omzetgroei), de flexbranche (13 procent) en zakelijke dienstverlening (12 procent).

Het bedrijf uit Leusden tekende in het eerste halfjaar van 2017 214 nieuwe erp-klanten en 75 hrm/payroll-klanten op. Daarbij stapten 23 klanten van de hrm-/payrolloplossing over naar de uitgebreidere erp-oplossing. Afas ziet ook in de bouwsector klanten overstappen van hr naar een volledig erp-pakket, maar richt zich ook op nieuwe klanten die nu nog vaak gebruik maken van verschillende systemen.

Op koers

Afas zegt op koers te liggen om over heel 2017 120 miljoen euro om te zetten.

Het bedrijf deelt halverwege 2017 geen cijfers van het bedrijfsresultaat. Het maakt ook niet bekend wat het aandeel van de bouwsector is in de totaalomzet van het bedrijf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-04T11:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.