WEC Lines vervangt AS/400-oplossing door Thinkwise

Dit artikel delen:

De maritieme transportorganisatie WEC Lines heeft zijn verouderde maatwerksoftware, draaiend op een IBM AS/400 (Power Systems), vervangen door de low-code modelgedreven software van Thinkwise. Hierdoor hoeven reserveringen en ladingen niet meer handmatig gecontroleerd te worden, waarmee de organisatie twee voltijds arbeidsplaatsen bespaart en gegevens altijd actueel zijn.

WEC Lines is een maritieme transportorganisatie, gespecialiseerd in het vervoer van containers. De dienstverlening concentreert zich vooral op Engeland, Portugal, Spanje, Canarische Eilanden, Noord-Afrika, Oost-Afrika en Cuba.

WEC Lines heeft wereldwijd vertegenwoordigers die containers reserveren voor het vervoeren van lading voor klanten. Boekingen worden ingevoerd via het online-reserveringssysteem Odyssey dat vervolgens een formulier genereert met alle informatie over de lading. Dit werkte voorheen door een gegevensimport tussen Odyssey en een Coolplex-maatwerkoplossing op een verouderd IBM AS/400-systeem.

De gegevens waren echter niet compleet en moesten daarom handmatig gecontroleerd en aangevuld worden. Met de software van het Apeldoornse softwarebedrijf Thinkwise is nu een einde gemaakt aan deze tijdrovende en foutgevoelige werkzaamheden.

ThinkWEC

Aanvankelijk koos WEC Lines voor een zogeheten testdrive met Thinkwise. Tijdens dit kosteloze traject zijn de businessprocessen geanalyseerd, om vervolgens binnen enkele weken een demoapplicatie op te leveren. De test bleek zo overtuigend dat het bedrijf besloot de applicatie - ThinkWEC gedoopt - verder te ontwikkelen.

Als nu een boeking in Odyssey wordt ingevoerd en definitief is, dan wordt er automatisch een bericht gestuurd naar ThinkWEC. Dit systeem genereert daarna automatisch een financiële berekening, uitgevoerd op basis van zorgvuldig ingevoerde rekenregels. Vanuit ThinkWEC zijn er ook koppelingen gerealiseerd met het digitale archief Proactive en het financiële systeem FIS.

Volgens controller Johan den Hartigh is de werkdruk op de facturatie-afdeling flink verlaagd. 'Op jaarbasis besparen we zelfs arbeidsplaatsen. Verder hebben we managementinformatie in ThinkWEC geïntegreerd, waardoor allerlei Excel-spreadsheets verleden tijd zijn en onze informatie altijd actueel is.'

Den Hartigh verwacht dat de verouderde 'onderhoud en reparatie'-AS/400-module op termijn wordt opgenomen in ThinkWEC. 'Daardoor kan de gegevensverwerking na de inspectie van een container ook automatisch in ThinkWEC plaatsvinden. Dit zou voor nog meer efficiëntie en tijdsbesparing zorgen.'

Thinkwise

Thinkwise is genomineerd voor de Computable Awards 2017, categorie Softwareleverancier van het Jaar.

Lees meer over het bedrijf in het artikel Pareltjes: Softwarebedrijf wil geen softwarebedrijf zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-13T11:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.