Novulo koopt OFB Software voor uitbreiding ERP-tak

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

De Enschedese softwaremaker Novulo neemt erp-specialist OFB Software over. Dat bedrijf uit de Zuid-Hollandse gemeente Molenwaard ontwikkelt en produceert software voor erp en e-commerce. Die software wordt gebruikt door zo'n honderd klanten actief in de ict- en telecombranche. Alle medewerkers van OFB treden in dienst bij Novulo. Hiermee komt het medewerkersaantal van de gecombineerde organisatie uit op vijftig man.

Van de overname zijn geen financiële details bekendgemaakt. Novulo meldt wel dat OFB-software-oprichter Barend van der Want betrokken eindverantwoordelijk blijft voor productontwikkeling en klantrelatiebeheer van producten en activiteiten van OFB.

Novulo-directeur Frank Wille licht toe: 'In tegenstelling tot reguliere overnames door softwarebedrijven, waar pakketten zelden geïntegreerd worden, verrijken wij met onze apps de bedrijfssoftware van OFB. Hierdoor creëren we nieuwe klantgerichte functionaliteiten, die voorheen vanuit OFB niet beschikbaar waren.'

Novulo meldt verder dat het bedrijf op overnamepad is. De softwareleverancier wil autonoom groeien en kijkt naar partijen om de activiteiten te verbreden. Eind 2015 nam Novulo softwareleverancier voor het beheer van automaterialen, Deltec, over. Novulo is zowel in de aankoop van OFB als Deltec begeleid door fusie- en overnamespecialist Marktlink.

Novulo

Novulo richt zich op de ontwikkeling van webgebaseerde bedrijfsapplicaties. De in eigen beheer ontwikkelde apps worden ingezet als een alternatief voor pakketsoftware of maatwerk. Het in 2003 opgerichte bedrijf levert sinds 2013 bijvoorbeeld software voor onderhoud van vliegtuigen aan de KLM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-20T11:03:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.