Ctac levert cloud-ERP aan woningcorporatie Vivare

Dit artikel delen:
vastgoed

Ict-dienstverlener Ctac levert Fit4Woco aan woningcorporatie Vivare. Het gaat om een op SAP gebaseerde erp-suite die als softwaredienst wordt geleverd. Ctac heeft ruim een jaar gewerkt aan het ontwikkelen van Fit4Woco en tekent nu Vivare als eerste klant op. De business- en cloud-integrator uit Den Bosch verwacht de komende tijd binnen de woningcorporatiemarkt meer klanten te winnen voor cloud-erp.

Fit4Woco is gebaseerd op een SAP-template voor Real Estate. De door Ctac ontwikkelde suite wordt ingezet voor de ondersteuning van klantcontact, verhuur, vastgoed, ontwikkeling, onderhoud, inkoop en de financiële administratie. Het gaat om een schaalbaar systeem dat modulair is opgebouwd.

Ctac: 'Eerder was maatwerk de trend onder woningcorporaties. Door veranderingen in de corporatiebranche en in de  samenleving is dat nu anders. Digitalisering, huurders die mondiger en veeleisender worden, en wet- en regelgeving vragen om schaalbaarheid en wendbaarheid.'

Ctac hoopt de komende tijd meer contracten te sluiten met woningcorporaties omdat deze op zoek zijn naar schaalbare oplossingen waarbij alleen voor de daadwerkelijk gebruikte software wordt betaald. In vergelijking met veel andere sectoren is de markt voor vastgoed, woningcorporaties en verhuurders relatief laat met de stap naar de cloud.

Vivare

Woningcorporatie Vivare is actief in Arnhem en vijf aangrenzende gemeenten. Het heeft in totaal 24.500 eenheden in beheer, zoals sociale huurwoningen, vrije sectorwoningen, zorgeenheden, bedrijfsruimten, winkels en garages.

De woningcorporatie maakte eerder gebruik van losse SAP-modules. Samen met Ctac, dat in 2015 het ict-beheer van de woningcorporatie op zich nam, werd een strategisch plan opgezet om te komen tot een schaalbare suite die via cloud computing beschikbaar is. Eind 2016 werd de toenmalige SAP-omgeving overgezet naar S/4Hana.


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-01T10:42:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.