BAM Infra kiest voor SAP S/4Hana

Bouwconcern vervangt delen van Van Meijel Metacom en migreert SAP R/3 ECC naar S/4 Hana

Dit artikel delen:

BAM Infra standaardiseert zijn erp-processen. Het bouwconcern heeft gekozen voor SAP S/4HANA. Die business-suite vervangt erp-software van Van Meijel Metacom (afgezien van Calculatie XE) en het bedrijf migreert SAP R/3 ECC naar de nieuwe SAP-suite. Die suite vormt de basis van het in 2015 opgerichte Financial Shared Service Center van de infratak van de Koninklijke BAM Groep.

De systemen van verschillende leveranciers zijn vervangen door standaard SAP-oplossing S/4HANA en een aantal add-ons van Dimensys. 

BAM Infra Nederland telt vier businessunits: BAM Infra Multidisciplinaire Contracten, BAM Infra Regionaal, BAM Infra Connect en BAM Infraconsult. Om de organisatie klaar te maken voor de toekomst wordt één Financial Shared Service Center ingericht. De in-memory erp-suite die processen en data met elkaar verbindt, vormt de kern van die omgeving.

Er wordt volgens de ict-leverancier ook een basis gelegd voor de verdere digitalisering van BAM Infra en de ontwikkeling op gebied van onder andere BIM (Bouw Informatie Modellen), analytics en gezamenlijk artikel- en normenbeheer.

Dimensys en Expertum

SAP-partners Dimensys en Expertum werken samen met het team van BAM Infra Nederland. Het project staat onder leiding van programmamanager Luc Boon. Het eerste bedrijfsonderdeel ging in november 2016 live met SAP S/4HANA. Daarna volgden de bedrijfsonderdelen BAM Infra Materieel, BAM Infra Regionaal Civiel en BAM Infra Regionaal Wegen.

Het bouwbedrijf gebruikt S/4HANA voor alle aan financiële processen, van binnenkomende facturen tot projectadministratie. BAM Infra voert hiermee een efficiëntieverbetering door waardoor bijvoorbeeld facturen sneller verwerkt worden. Ook is er direct inzicht in de verrichte werkzaamheden binnen een project die nog niet zijn gefactureerd. Een klant krijgt bovendien een betere indruk van de voortgang van een project.

Implementatie medio 2018 afgerond

BAM Infra Nederland verwacht S/4HANA halverwege 2018 voor de gehele organisatie te hebben geïmplementeerd. Een volgende stap is om ook niet-financiële processen onder te brengen in S/4HANA. Als onderdeel van de huidige implementatie lopen er inmiddels al logistieke processen via de erp-suite van SAP rondom materieel en materiaal.

Aanpassing

Eerder stond in het artikel dat ook 4PS Microsoft Navision en Mendix-maatwerk worden vervangen door SAP. Dit is onjuist.

De genoemde  software wordt gebruikt binnen BAM, maar was foutief meegenomen in de berichtgeving over BAM Infra

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-24T16:46:00.000Z Pim van der Beek