Infoland levert bpm en grc aan Essent

Dit artikel delen:

Essent kiest de iProva-softwaresuite van het Veldhovense Infoland om zijn business process modelling (bpm) en governance, risk & compliance (grc) te vernieuwen. Hiermee wil de energieleverancier organisatiebreed grip krijgen op risico’s. De partijen gaan een samenwerking van drie jaar aan.

‘Een geïntegreerde, gebruikersvriendelijke, efficiënte en toegankelijke tool voor bpm en grc, dat was de basis van onze offerteaanvraag’, vertelt Joyce Boere, manager commercial risk management bij Essent. ‘Onze huidige leveranciers voldeden helaas niet aan de wens om beide oplossingen met elkaar te kunnen koppelen. Tevens waren de systemen moeilijk in gebruik. Daarom zochten we een alternatief systeem.’ Om welke systemen het gaat, doet Essent geen uitspraken.

Op basis van een aanbestedingstraject kwam Infoland uit Veldhoven als beste uit de bus. Dat bedrijf brengt oplossingen samen op één softwareplatform, genaamd iProva. Dat platform biedt onder meer document- & procesmanagement, incidentmanagement, risicomanagement, auditmanagement en e-learning.

‘Essent neemt de gehele softwaresuite van Infoland af’, vervolgt Boere. ‘Zij gaan werken met het documentmanagementsysteem, procesmanagementsysteem, risicomanagementsysteem en meldingssysteem. Dit doen zij op basis van SaaS (Software as a Service).’

De energieleverancier wil het komende jaar opschalen naar drieduizend gebruikers. Boere: ‘Dat betekent dat alle medewerkers van Essent in Nederland gebruik gaan maken van de iProva-suite. Essent gaat de softwaresuite mogelijk ook internationaal inzetten.’

2018

De partijen gaan een meerjarige partnerschap aan, waarbij wordt gestart met een samenwerking van drie jaar. Essent moet in januari 2018 overgaan op het nieuwe systeem. Daarvoor zijn naar eigen zeggen de voorbereidingen in volle gang. ‘Trainingen zijn gegeven en de Infoland-consultants zijn druk bezig om het systeem bij Essent te implementeren’, aldus Boere.

Infoland is actief in Nederland en België, en werkt voor 450 organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-15T10:40:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.