'HP zou geen voordeel halen uit deal Sun'

Hewlett-Packard is niet direct gebaat bij een partnerschap met Sun Micrsosystems. Dat zegt Ovum-analist Gary Barnett naar aanleiding van de berichten gisteren dat Sun-ceo Scott McNealy enige tijd geleden een toenaderingspoging tot HP-ceo Carly Fiorina deed.

McNealy zei daarbij het niet op te geven en binnenkort de nieuwe ceo Mark Hurd te benaderen. Barnett zegt hierover: "Ik zou verrast zijn als McNealy van Hurd een andere reactie krijgt dan van Fiorina. Het behoeft geen twijfel dat Sun zou profiteren van een deal met een bedrijf met een dienstencapaciteit zo groot als die van HP, maar wat zou het HP opleveren?"

Sun heeft geen noemenswaardige software-activiteiten buiten Solaris, zijn directory- en zijn identiteitsmanagement-technologie, stelt de Ovum-analist. "HP heeft geen innige band nodig om te profiteren van deze technologieën."

 

Sun zou beter en dichter bij huis moeten zoeken naar bedrijven om mee te partneren, oordeelt Barnett. Meer nog dan het zoeken naar nieuwe partners zou Sun moeten investeren in bestaande relaties met organisaties als EDS. "Ik zou liever zien dat Sun zich meer zou toeleggen op vertikale markten als telecom en financiën en op die gebieden met sleutelbedrijven en technologie-leveranciers in zee zou gaan", aldus Barnett.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Sun

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-25T13:14:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.