Red Hat opent Netscape directory-server

Red Hat geeft de broncode vrij van de Netscape directory-server. De Linux-distributeur kreeg die beheersoftware eind 2004 in handen toen het de Netscape-serverrestanten kocht van AOL.

De LDAP-software komt komende week uit onder de 'pure' open source-licentie GPL (General Public License). Dit liet Red Hat vice-president Joanne Rohde weten in een discussiepanel over open source. Woordvoerders van Red Hat willen deze planning nog niet bevestigen.

 

In oktober 2004 kocht Red Hat de Netscape Enterprise Suite van AOL voor zo’n twintig miljoen dollar. Dat pakket omvat de Netscape Directory Server en diens Certificate Management System. De Linux-distributeur liet toen al weten dit als open source uit te zullen brengen. Onder meer Sun schamperde over dat voornemen, het omschrijvend als ’antieke, achterhaalde code vrijgeven’.

AOL had Netscape in 1998 overgenomen, via een drieweg-overname in samenwerking met Sun Microsystems. Die Unix-leverancier kreeg een deel van de Netscape-serversoftware in handen. Suns directory-server is deels gebaseerd op de Netscape-directory.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-26T10:11:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.