Erp-specialist Fujitsu Glovia naar maakindustriecampus

Dit artikel delen:

Artist impressie van de nieuw te bouwen Brainport Industries Campus nabij Eindhoven.

Enterprise resource planning (erp)-leverancier Fujitsu Glovia heeft een huurcontract getekend voor de Brainport Industries Campus nabij Eindhoven. Uiterlijk per 1 oktober verhuist het bedrijf naar de, nu in aanbouw zijnde, campus die een hotspot wil worden voor de ‘hightech maakindustrie’. De erp-specialist houdt nu nog kantoor aan de Fellenoord 350 in de Lichtstad.

De keuze voor de Brainport Industries Campus (BIC) lag voor de hand voor Fujitsu Glovia. Rob de Beule, algemeen directeur bij Fujitsu Glovia vertelt: ‘Wij leveren erp-oplossingen specifiek voor de maakindustrie. De BIC wordt het mekka van die maakindustrie, dus we zitten daar in het hart van onze doelgroep. Verschillende klanten van ons worden onze buren en sinds vorig jaar draaien we ook mee in onderzoeksactiviteiten van Brainport Industries. Alles schuift dus perfect in elkaar.’

Hightech maakindustrie

Ferdinand Gremmen (l) van SDK Vastgoed en Rob de Beule van Fujitsu Glovia bij de te bouwen Brainport Industries Campus (foto: Bram Saeys).

Fujitsu Glovia huurt een vierhonderd vierkante meter groot paviljoen in het Atrium. Dit Atrium wordt het kloppend hart van de nieuwe campus; een plek waar medewerkers van diverse bedrijven, studenten en bezoekers elkaar ontmoeten. Het wordt een etalage voor de innovaties van de hightech maakindustrie.

Op de campus, krijgt Fujitsu Glovia gezelschap van andere huurders als KMWE, Anteryon, Softwareport, HTSC en de technische opleidingen van het Summa College.

De Brainport Industries Campus ligt vlakbij Eindhoven Airport, de A2/N2 en het Beatrixkanaal. De totale oppervlakte is tweehonderd hectare, waarvan een derde deel wordt bebouwd met vijf grote bedrijfsgebouwen. 

Xerox-wortels

Glovia is een aparte dochteronderneming van Fujitsu. De wortels gaan terug tot in de jaren 1970, nadat Xerox Computer Services de software lanceerde als een time-sharing applicatie voor de industrie. In 1990 werd de client/server-versie omgedoopt tot Xerox Chess; later kwam het in handen van MDIS (McDonnell Douglas Information Systems) en Fujitsu, die het uiteindelijk in 2000 geheel overnam en het herdoopte in Glovia. Een bekende klant van Glovia is autofabrikat Toyota.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-30T11:25:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.