Total Specific Solutions koopt Fins Maestro

Dit artikel delen:
Investering

Total Specific Solutions (TSS) heeft zijn territorium uitgebreid naar Finland met de overname van Mediamaestro Oy, kortweg Maestro. Deze Finse softwareleverancier is actief in de detailhandel en de accountancy. TSS heeft in deze markten in Nederland en Duitsland al een positie opgebouwd.

De nieuwe dochteronderneming van TSS is goed voor een jaaromzet van ruim zeven miljoen euro en telt circa tachtig medewerkers. Maestro biedt winkeliers de omnichannel-oplossing MaestroNG waarmee ze een brug kunnen slaan tussen hun fysieke winkels en het e-commerce-kanaal. Voor accountants is er het bedrijfssoftwarepakket Verso. Maestro is ruim dertig jaar geleden opgericht door Turo Puittinen, die met pensioen wilde en een koper zocht voor zijn bedrijf. Naast Puittinen hadden ook medewerkers aandelen; allen zijn door TSS uitgekocht. Er zijn drie kantoren, te weten in Savonlinna, Lappeenranta en Helsinki.

Met de overname van Maestro komt het aantal investeringen van TSS dit jaar al op vier. Eerder kocht het it-conglomeraat het resterende belang in de joint venture Divide, een aanbieder van e-commerce-software voor de modebranche, de zusterbedrijven Techxx en Bright Answers, leveranciers van respectievelijk frontoffice- en documentbeheersoftware en een app-ontwikkelplatform aan de woningcorporatiebranche, en het Deense FDC (Forsikringens Datacenter), leverancier van software voor verzekeraars en pensioenbedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-07T13:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.