Nieuw NCCW-merk Qonsío haalt eerste klanten binnen

Business unit biedt software Ortec Finance en Unit4

Dit artikel delen:
Juichen

Qonsío, de in november 2017 gestarte business unit voor standaardsoftware van corporatie-automatiseerder NCCW, heeft inmiddels vijf klanten binnengehaald. Dit nieuwe merk levert software en ondersteunende diensten voor financiën, vastgoed en control van de partners Ortec Finance en Unit4. De software vormt een aanvulling op de enterprise resource planning (erp)-pakketten van corporatie-automatiseerders.

Qonsío meldt dat de corporaties Wonen Noordwest Friesland (Sint Annaparochie) en ProWonen (Borculo) inmiddels gebruikmaken van de jaarrekeningsoftware Audition (Unit4) en dat Woonstichting Triada (Heerde) en Woningbouwvereniging Volksbelang (Helmond) de Financiële Meerjaren Prognose (FMP van Ortec Finance) gebruiken. Verder gaat Stichting Viveste (Houten) aan de slag met de personeelszaken- en salarisoplossing Salaris Online (Unit4).

NCCW is al jarenlang partner van de softwareleveranciers Ortec Finance en Unit4. Eind 2017 is de corporatie-automatiseerder uit Almere gereorganiseerd. Het bedrijf, dat in juli 2016 is overgenomen door de TSS-groep - bestaat nu uit twee onderdelen: BIS, dat een primair systeem levert voor de middenmarkt en de kleine woningcorporaties en het nieuwe, apart in de markt gezette onderdeel Qonsío dat financiële en vastgoedsturings-oplossingen van derden (Unit4, Ortec) aanbiedt en ondersteunt die complementair zijn aan erp-systemen. 


Merkonafhankelijk

NCCW wil BIS omzetten naar het 'all-in concept' XBIS Online, dat als één geïntegreerde oplossing wordt aangeboden, inclusief een huurders- en medewerkersportaal, esb-dienst en ketenprocessen. Een woordvoerder laat weten dat NCCW zich met XBIS Online in eerste instantie op de eigen klanten uit het midden- en lagere segment richt. 'Maar we sluiten nieuwe acquisities in de toekomst - ook bij grotere corporaties - zeker niet uit.'

Het nieuwe, apart in de markt gezette onderdeel Qonsío biedt en ondersteunt financiële en vastgoedsturings-oplossingen van derden (Unit4, Ortec). Deze software is complementair aan erp-systemen in de corporatiemarkt. Door deze activiteit als apart merk naar de markt te brengen, verwacht NCCW er meer belangstelling voor te kunnen creëren bij woningcorporaties.

'Bovendien kunnen we op deze manier merkonafhankelijk opereren', zegt woordvoerder Jacob Spoelstra. 'NCCW heeft bijvoorbeeld als zusterorganisatie Itris. Het is vreemd om op een klantendag van Itris onder de vlag van NCCW deze dienstverlening aan te bieden. Dat het werkt, blijkt wel want de vijf nieuwe klanten hebben allen een verschillend erp-systeem.'

Qonsío - een modern klinkende fantasienaam - vormt een aanvulling op het hart van erp-systemen op het gebied van financiën, vastgoed en controle. De business unit levert onder meer de producten Financiële Meerjaren Prognose (FMP), Taxatie ManagementSysteem (TMS), de jaarrekeningsoftware Treasury, en Salaris Online. Er werkt zo'n twintig man bij het nieuwe label.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-05T11:56:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.