Centric valt af bij erp-race corporatie Stadgenoot

Cegeka-DSA en Aareon blijven over in selectietraject

Dit artikel delen:
Rood stoplicht

Centric is afgevallen in het selectietraject waarmee de grote Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot een nieuw enterprise resource planning (erp)-pakket wil kiezen. De corporatie blijft in gesprek met de aanbieders Cegeka-DSA en Aareon. Stadgenoot gebruikt al jarenlang erp-software van Centric, maar vindt de doorontwikkeling ervan onvoldoende.

Stadgenoot is een Amsterdamse woningcorporatie die met 31.000 vhe’s (verhuurbare eenheden) behoort tot de grote zes corporaties van Amsterdam (en de top twintig van Nederland). De corporatie heeft in het lopende erp-selectietraject gekozen om verder te gaan met de leveranciers Cegeka-DSA en Aareon, die beide erp-oplossingen aanbieden gebaseerd op het Microsoft Dynamics-platform.

Belangrijkste reden om niet verder te gaan met Centric, zegt een woordvoerder van Stadgenoot, is dat de doorontwikkeling van zijn Key2Wocas-pakket achterloopt bij de erp-pakketten van de andere leveranciers. 'We lopen aan tegen een gebrek aan integraliteit met de rest van ons applicatielandschap. Wij zoeken nu een leverancier die dezelfde ambities heeft als Stadgenoot. Dat betekent 'digital first', de klant centraal en een multichannel-aanpak. In 2020 - '2.0.2.0' zoals wij dat noemen - willen we digitaal voorop lopen. Dan heb je ook een leverancier nodig die daar de volledige focus op heeft.'

Minieme kans

Na de zomer wil de corporatie de knoop doorhakken. 'Een nieuw erp-pakket is een grote stap en die keuze dient zorgvuldig te gebeuren. In theorie zou het nog kunnen dat we niet in zee gaan met Cegeka-DSA of Aareon. Maar mochten we er met geen van beide uitkomen - er is immers nog geen contract getekend - een terugkeer naar Centric is uitgesloten.'

Stadgenoot is in juli 2008 ontstaan uit een fusie tussen twee Amsterdamse woningcorporaties, de Algemene Woningbouw Vereniging (AWV), opgericht in 1910 en Het Oosten (uit 1911).

(Update: dit artikel is op 08-05-2019 aangepast. Waar eerder Stadgenoot nog meldde dat er een minieme kans was dat er met Centric zou worden doorgegaan, mochten de gesprekken met Cegeka-DSA en Aareon mislukken, laat de corporatie nu weten dat die kans nihil is.)

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-07T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.