Wonen Limburg en Woonbedrijf blijven SAP nog trouw

Voorlopig nog geen nieuwe erp-selectietrajecten

Dit artikel delen:

Wonen Limburg en Woonbedrijf Eindhoven hebben op korte termijn geen plannen om hun SAP-pakket te vervangen. Dat is een meevaller voor de Duitse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software. SAP ziet zijn marktaandeel in de woningcorporatiemarkt namelijk fors teruglopen.

Woonbedrijf uit Eindhoven koos in 2011 voor SAP als primair pakket voor zijn bedrijfsprocessen; Wonen Limburg een jaar later. Beide corporaties maakten gebruik van de Aetrium SAP-template van Aepex. Deze SAP-dienstverlener kondigde in 2016 aan te stoppen met zijn SAP-praktijk omdat er geen nieuwe klanten waren bijgekomen.

Zo'n aankondiging leidt dikwijls tot het starten van een nieuw selectietraject voor andere software, zeker als in dit geval corporaties moeten nadenken over wat de opvolger wordt van het huidige SAP-platform dat in 2024 'end-of-life' is. Een woordvoerster van het Woonbedrijf laat weten dat de Eindhovense corporatie vooralsnog doorgaat met SAP. 'We gaan uiterlijk over vijf jaar kiezen of we naar de nieuwe versie SAP Hana gaan, of naar een ander erp-systeem. Woonbedrijf geeft de komende jaren prioriteit aan verdere ontwikkeling van online-dienstverlening. Daarna volgt een keuze in erp.'

Ook laat zij weten dat Woonbedrijf per 1 maart 2018 zaken doet met Deloitte. Dit adviesbureau, met een grote SAP-divisie, nam Aepex afgelopen maart over.

Wonen Limburg werkt sinds 1 januari 2017 met Ctac als opvolger van Aepex. Een zegsvrouw laat weten dat haar corporatie periodiek 'onze softwareproducten herijken. Maar wij zien geen reden om over te stappen naar een ander platform dan SAP.' Of de corporatie al nadenkt over SAP Hana kon zij niet aangeven.

SAP valt weg

In drie recente selectietrajecten koos een aantal SAP-corporaties van het eerste uur voor een ander erp-pakket: Woonbedrijf Ieder1 koos voor Cegeka-DSA met Dynamics Empire (een Microsoft Dynamics Navision-oplossing), terwijl Haag Wonen en Ymere beide gaan voor Aareon met Tobias AX (een Microsoft Dynamics Axapta-oplossing).

Opvallend is dat al die nieuw gekozen oplossingen Microsoft-gebaseerd zijn. Er zijn nu nog vier woningcorporaties over die op SAP draaien. Naast Wonen Limburg en Woonbedrijf Eindhoven zijn dat Talis en Vivare; laatstgenoemde lijkt als enige nog de meest stevige banden te hebben met de erp-leverancier door de overstap in 2017 naar het 'in memory' cloudplatform S/4Hana, met ondersteuning van SAP-partner Ctac.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Cegeka

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-08T10:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.