Ook Pinkweb in handen van Visma Group

Noorse softwareleverancier versterkt greep op Nederlandse accountancysector

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Om de activiteiten in Nederland verder uit te breiden, heeft Visma Group het Amersfoortse bedrijf PinkWeb overgenomen. Vorige week viel Raet, leverancier van software voor personeelszaken en salarisverwerking, definitief al in handen van het Noorse Visma.

Met de overname van Pinkweb krijgt bedrijfssoftwareleverancier Visma ook toegang tot Client Online, het door Pinkweb geleverde online-klantinteractieplatform voor accountantskantoren. Dit platform garandeert een geautomatiseerde inrichting van informatie- en communicatieprocessen tussen het kantoor, zijn cliënten en uitvragende partijen, zoals de Belastingdienst, de KvK en bankinstellingen. Het Amersfoortse Pinkweb is hierin al vijftien jaar een van de grotere aanbieders.

In een reactie op de ontwikkeling zegt Richard Scheper, commercieel directeur mkb van Visma Software, dat Visma al ruim dertig jaar een sterke band met de accountancybranche heeft. ‘Met de overname van PinkWeb worden de diensten voor kantoren verder uitgebreid. De oplossingen van Pinkweb zijn een prachtige aanvulling op ons portfolio, waar huidige en nieuwe klanten van kunnen profiteren.’

Jelmer Nieuwenweg, directeur en eigenaar van Pinkweb, ziet de stap als een uitgelezen kans voor zijn bedrijf om verder te groeien. ‘We zijn enthousiast om onze klanten optimaal te kunnen blijven bedienen met nieuwe ontwikkelingen en onze innovatiekracht verder te vergroten. Visma is een grote internationale speler op de softwaremarkt. We zien veel voordelen in toetreding tot de Visma Group: een goede, toekomstgerichte werkomgeving met nieuwe, internationale kansen en een nog betere dienstverlening.'

Om de onafhankelijke positie van PinkWeb in het softwarelandschap van zijn klanten te benadrukken, heeft Visma besloten om PinkWeb een aparte entiteit binnen de Visma Group te laten zijn. De activiteiten van Pinkweb, dat 35 medewerkers telt, zullen vanuit Amersfoort worden voortgezet door het huidige management.

Top tien

Visma Software is een dochteronderneming van het Noorse Visma, groot in Scandinavië en behorend tot de top tien van Europese business-softwarehuizen. Visma heeft meer dan achthonderdduizend klanten en zevenduizend medewerkers. Behalve Raet definitief vorige week nam Visma eerder de Nederlandse softwarebedrijven Davilex, DBS Business Solutions en Accountview over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-11T15:25:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.