Utrechts CXO Software komt in Amerikaanse handen

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

De Utrechtse SaaS-leverancier CXO Software wordt ingelijfd door de Amerikaanse aanbieder van erp-software Insightsoftware. CXO biedt online toepassingen voor het bijhouden en inzichtelijk maken van de prestaties van financiële en operationele afdelingen.

Met de overname verwacht Insightsoftware zijn marktpositie te vergroten. Het bedrijf helpt zowel kleine als grote ondernemingen bij het stroomlijnen van hun bedrijfsvoering, ongeacht de toepassing zij gebruiken voor enterprise resource planning (erp) en enterprise performance management (epm).

Doordat CXO veel multinationals tot zijn klanten rekent, verwacht Insightsoftware voornamelijk in dit marktsegment te groeien na de acquisitie. Bovendien zijn de tools van CXO toegespitst op grootzakelijke epm-software, zoals SAP Business Planning and Consolidation (BPC) en Oracle Hyperion. Insightsoftware bood tot dusver nog geen oplossing voor organisaties die dergelijke grootzakelijke software gebruiken.

Strategische informatie

Onder de klanten van CXO Software bevinden zich multinationals, zoals KLM, Akzonobel, Randstad, Siemens en McDonald’s. Zij hebben met de web-gebaseerde monitoring tools toegang tot accurate en real-time strategische informatie. Dat helpt hen onder meer bij het maken van financiële planningen en het nemen van strategische beslissingen.

Het belangrijkste product van CXO is een web-gebaseerde toepassing voor managementrapportages. Het kan koppelen met diverse systemen voor erp, epm en met financiële pakketten. Het voor managers combineren en inzichtelijk maken van dergelijke bronnen, gebeurt grotendeels zonder tussenkomst van it-afdelingen. De toepassing beschikt over veel standaardrapportages.

CXO Software was tot dusver in handen van Value Creation Capital uit Bilthoven. Deze groep van investerende ondernemers heeft deelnemingen in diverse it-bedrijven in de markt van zakelijke software en managed services. Het is niet bekend hoeveel geld deze exit hun oplevert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-09T12:11:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.