Visma koopt pensioenautomatiseerder Idella

Ook zusterbedrijven Cloudnexxt en IT-Solid overgenomen

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

De Noorse Visma Group heeft de Idella Groep (voorheen Piramide Groep) overgenomen. Dit is een leverancier van financiële software en diensten voor pensioenfondsen, banken en verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Naast de softwareleverancier Idella neemt Visma ook de zusterbedrijven Cloudnexxt en IT-Solid over. Er werken circa 110 medewerkers bij de Idella Groep uit Almere.

Idella blijft als onderdeel van de zogeheten Enterprise Divisie een aparte entiteit binnen de Visma-groep. Er worden geen financiële details over de transactie bekendgemaakt. Het ruim dertig jaar oude bedrijf biedt software en diensten voor het administreren en digitaliseren van bedrijfsprocessen van pensioenuitvoerders, banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en beleggingsinstellingen. Idella werkt voor ruim veertig financiële instellingen, waaronder Achmea, PGGM, Van Lanschot (Evi), Pensioenfonds DSM en Pensioenfonds Horeca & Catering.

Tot een jaar geleden opereerde Idella op de markt onder de naam Piramide Finance, als onderdeel van de Piramide Groep. In november 2017 besloot deze groep zichzelf te hernoemen in de Idella Groep en op te splitsen in Idella, Cloudnexxt (voorheen Piramide ICT Services) en IT-Solid (een samenvoeging van Piramide Bouw IT & Piramide IT Projects). De groep heeft vestigingen in Almere, Amsterdam en Zwolle.

Het Idella-deel is nu verkocht aan de Visma Group, inclusief de twee, kleinere zusterbedrijven. Volgens algemeen directeur Marc Boesmans kan zijn bedrijf daardoor verder groeien, wordt het innovatievermogen vergroot en is de continuïteit op lange termijn van de Idella Finance Suite verzekerd.

Met de overname van Cloudnexxt uit Zwolle krijgt Visma in Nederland tevens de beschikking over hosting/infra. Cloudnexxt is voor Idella de hofleverancier voor de software-as-a-service (SaaS)-diensten aan klanten als Achmea en PGGM. 

IT Solid (Almere) levert bouw-it-oplossingen en projectontwikkelingssoftware. Dat biedt integratiemogelijkheden met de bedrijfssoftware-oplossingen van Visma en biedt toegevoegde waarde voor dat marktsegment, aldus een woordvoerder van de Idella Groep. Alle onderdelen blijven vooralsnog onder eigen naam opereren.

Nummer 4

De transactie is de vierde acquisitie door Visma in Nederland in de afgelopen vier maanden. Het bedrijf wordt daarbij ondersteund door investeerder Hg. De overname van Idella past volgens het bedrijf bij de strategie 'om de activiteiten in deze uiterst strategische regio verder uit te breiden en de marktpositie in Noord-Europa te versterken'.

Eerder nam Visma al inkoopsoftwarebedrijf ProActive, Raet (leverancier van software voor personeelszaken en salarisverwerking) en accountant-automatiseerder Pinkweb over (leverancier van een online interactieplatform voor accountantskantoren en hun klanten). Samen vormen deze overnames een samenhangend aanbod van duurzame producten en diensten die waarde genereren voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

De Visma Group is actief in Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. De softwaregroep telt zo'n 8500 medewerkers en heeft een netto-omzet van circa 1,2 miljard euro (2017).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-22T11:36:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.