Softwareontwikkelaar XMPL samen met OsingadeJong

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Educatief dienstverlener OsingadeJong in Makkum en softwareontwikkelaar XMPL uit Joure gaan samen. overgenomen. XMPL wordt opgenomen in de groepsstructuur van OsingadeJong. Beide Friese bedrijven kiezen voor de krachtenbundeling om de omslag van het traditionele boekenpakket naar digitaal leermateriaal bij scholen beter te faciliteren.

XMPL gaat de huidige producten van OsingadeJong, zoals Bookmaster, software voor schoolorganisaties voor de leermiddelenvoorziening, verder ontwikkelen. Daarnaast wordt een nieuwe productlijn ontwikkeld, een platform waarin digitale leermaterialen van alle aanbieders ontsloten worden.

XMPL-directeur Jelle van der Meulen neemt naast Hajo Osinga en Elisabeth de Jong zitting in het OdJ-managementteam en behartigt de ict-portefeuille. Van der Meulen is ruim twintig jaar actief in de ontwikkeling van software voor het onderwijs. Hij heeft zijn sporen verdiend in de softwareontwikkeling voor onder andere Noordhoff Uitgevers, de Iddink Group en van Eduroute/Edu-iX.

Het samengaan van OsingadeJong en XMPL is weer een voorbeeld van de consolidatieslag op de educatieve markt. Voorheen traditionele uitgevers, die al een digitale weg zijn ingeslagen, kiezen voor een versnelling van hun e-portfolio middels onder meer overnames. Zo nam eind vorig jaar Sanoma Learning de Iddink Groep over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-18T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.