SAP-opleider Itrainee krijgt investeerder achter zich

Participatie komt op naam van Antea

Dit artikel delen:

Opleider en detacheerder van startende SAP-consultants Itrainee krijgt steun van de Haagse investeringsmaatschappij Antea. Achtergrond van de transactie is de wens van oprichters Fred Roethof en Noud Jacobs om gefaseerd te stoppen met de dagelijkse bedrijfsvoering. Het duo zocht samen met overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames naar de investeerder en de nieuwe eigenaar.

Itrainee, in 2007 opgericht door Fred Roethof en Noud Jacobs, rekruteert SAP-consultants, leidt ze in drie maanden op en detacheert ze vervolgens vijftien maanden bij klanten, zoals ASML, Rabobank, EY en Atos. Het betreft veelal afgestudeerde bedrijfskundestudenten die in de ict-sector werkzaam willen zijn. Zoals bekend, levert SAP enterprise resource planning (erp)-software aan voornamelijke grote organisaties. 

Opvolger

"Itrainee behaalde vorig jaar een omzet van bijna zes miljoen euro"

Uit een persverklaring blijkt dat Roethof en Jacobs een stap terug willen doen, waarop in de persoon van ict-manager/ondernemer Ad van Sprang een opvolger is gevonden. Gezien het vertrouwen in de toekomst hebben de oprichters aangegeven een belang te willen houden (van beiden zestien procent). Van Sprang heeft een belang van 6,3 en Antea 61,7 procent in de opgerichte koopholding Itrainee Group.  

Itrainee behaalde vorig jaar een omzet van bijna zes miljoen euro. Gezien de aanhoudende vraag naar SAP-consultants, verwachten de betrokkenen de komende jaren een verdere groei. Onder de nieuwe constructie kan dit plaatsvinden door regionale uitbreiding van de activiteiten. Ook zijn er plannen voor een opleidingslocatie in het westen van het land en kijkt de directie naar Duitsland om ook daar de dienstverlening in te zetten.

Roethof licht toe dat hij en zijn compagnon Jacobs in Antea een partij hebben gevonden die Itrainee onder een nieuwe leiding continuïteit kan bieden en de volgende fase kan inloodsen. ‘Medeoprichter Jacobs en ik blijven graag als aandeelhouder betrokken bij de onderneming en zullen Ad van Sprang ondersteunen in de overdracht.’

Over Antea

Antea is in 1999 opgerichte investeringsmaatschappij in Den Haag die zich richt op het mkb. Zij heeft inmiddels acht private equity-fondsen opgezet waarin wordt deelgenomen door zo’n driehonderd investeerders. De investering in Itrainee is de vierde participatie vanuit het achtste Antea-fonds, Antea Participaties VIII. Eerdere participaties in dit nieuwste Antea-fonds waren Fundustry, Interhal en Working Spirit. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-18T15:27:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.