Main Capital koopt Duits bpm-softwarebedrijf Gbtec

Dit artikel delen:
Investering

Main Capital neemt voor bijna vijftig miljoen euro een meerderheidsbelang van 51 procent in Gbtec Software + Consulting. Dat is een leverancier van business process management (bpm)-software uit het Duitse Bochum. Met de Nederlandse investeerder aan boord wil Gbtec verder groeien en internationaliseren. Er werken honderdvijftig man bij Gbtec, dat ook nog kantoor houdt in München.

Met de bpm-suite BIC Cloud biedt GBTEC een tool aan voor het modelleren, analyseren, optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Bochum, Duitsland, zegt met deze bpm-software de laatste jaren flink te zijn gegroeid in de Duitstalige regio. Inmiddels zijn er zo'n zevenhonderd klanten, waaronder de verzekeringsgroep HDI, autofabrikant Daimler AG en verschillende Duitse federale ministeries.

Met Main Capital als nieuwe eigenaar wil Gbtec ook buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland groeien, deels middels acquisities. De Nederlandse investeringsmaatschappij in gespecialiseerd in het ondersteunen van ambitieuze softwarebedrijven en heeft zijn focus de laatste jaren verbreed naar onder andere de Duitse markt. Main participeerde bijvoorbeeld al in Onventis, Hype Innovation, Cleversoft, Jobrouter, Artegic en B + M Informatik. Het Duitse kantoor staat in Düsseldorf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-11T09:26:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.