Ctac loodst SAP van TomTom naar Azure-cloud

Dit artikel delen:

Clouddienstverlener Ctac heeft de SAP-omgeving van navigatiespecialist TomTom gemigreerd naar Microsoft Azure. Het gaat om een platform dat eerder gehost werd in de private cloud van Ctac. Die omgeving is in een aantal fases overgebracht naar de nieuwe, meer schaalbare Azure-cloud van Microsoft.

Ctac is vanaf de architectuurontwerpfase betrokken bij het project. De dienstverlener blijft ook betrokken als applicatiebeheerder van het SAP-landschap in Azure. In de nieuwe opzet moet de navigatiespecialist afhankelijk van de vraag, sneller capaciteit kunnen opschalen en afbouwen. De beursgenoteerde ict-dienstverlener uit Den Bosch meldt in een persbericht dat de migratie binnen tijd en budget is afgerond.

Henny Hilgerdenaar, ceo van Ctac: ‘Het moment dat SAP HANA-technologie beschikbaar werd vanuit de Azure public cloud, viel perfect samen met de veranderende wensen binnen TomTom. Het is goed om te horen dat TomTom ook voor dit project weer zijn vertrouwen in onze expertise heeft uitgesproken. We kijken uit naar verdere voortzetting van onze samenwerking.’

Jeroen Breeuwer, verantwoordelijk voor de zakelijke ict-omgeving van TomTom: ‘Ctac is al tien jaar onze vertrouwde dienstverlener voor SAP-beheer. Ze denken altijd met ons mee als het gaat om technologische innovaties, zoals S/4HANA. Vanwege onze flexibiliteit, kennis en betrouwbaarheid als partner hebben we samen deze complexe transitie zonder noemenswaardige verstoring voor de gebruikers kunnen voltooien.’

Realtime verkeersinformatie

TomTom is de laatste jaren geëvolueerd van leverancier van producten - de bekende navigatiesystemen - naar leverancier van diensten. Naast kaarten en navigatiesystemen ontwikkelt het bedrijf ook software en realtime verkeersinformatiesystemen. Het leveren van digitale informatie is een steeds belangrijker onderdeel van TomTom’s portfolio.

Ctac levert een breed aanbod van clouddiensten op basis van SAP en Microsoft-toepassingen. Het gaat onder meer om bedrijfsadvies, managed services, projecten en detachering. Ook levert het bedrijf branchespecifieke SAP- en Microsoftoplossingen zoals erp-oplossingen voor winkelbedrijven en wooncorporaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-16T11:56:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.