Ctac kiest Pieter-Paul Saasen als cfo

Dit artikel delen:

Pieter-Paul Saasen, beoogd cfo van Ctac (foto: LinkedIn)

Ict-dienstverlener Ctac draagt Pieter-Paul Saasen voor als de nieuwe financieel directeur (cfo). De oud-BDO-accountant wordt opvolger van Douwe van der Werf, die halverwege mei om persoonlijke redenen terugtrad. De afhandeling van dat vertrek leidde mede tot een winstwaarschuwing. Met Saasen kiest Ctac niet voor een onomstreden opvolger.

Saasen (44) was tot afgelopen februari partner van adviesbureau BDO Audit & Assurance. Hij was daar bovendien voorzitter van de National Assurance Board. De afgelopen paar maanden zat hij in het bestuur van e-autodeelplatform Amber. De benoeming tot chief financial officer (cfo) bij Ctac gebeurt tijdens de aandeelhoudersvergadering op 24 september. Vooruitlopend daarop begint Saasen zijn werk al vanaf 1 september.

In het nieuws

Accountant Saasen kwam in augustus 2018 in het nieuws toen uitlekte dat de tuchtrechter hem een jaar eerder had berispt voor gebrekkige controle op de jaarrekeningen van de vermogensbeheerder van enkele leden van het Koninklijk Huis. Dit bedrijf werd door het Openbaar Ministerie verdacht van fraude en valsheid in geschrifte, schreef het Financieele Dagblad destijds. Die berisping is opvallend omdat Saasen zich binnen de accountantssector juist hard maakt voor hervorming en imagoverbetering.

Het vertrek van Saasens voorganger Van der Werf bij Ctac had nogal wat financiële voeten in de aarde. De afwikkeling van contractuele verplichtingen en de kosten voor werving van zijn opvolger en tijdelijke vervanging waren onvoorziene incidentele lasten die mede leidden tot een winstwaarschuwing. Die prognosebijstelling komt ook door terughoudende klanten en na-ijlende ontwikkelkosten voor ip-producten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-26T11:23:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.