St Jansdal Ziekenhuis kiest erp van Afas

Erp-systeem krijgt koppeling met Epic-epd

Dit artikel delen:
Arts

Het St Jansdal neemt een enterprise resource planning (erp)-systeem van Afas in gebruik. Dit zet het ziekenhuis in ter ondersteuning van de personele, financiële, logistieke en inkoopprocessen. De implementatie wordt naar verwachting in januari 2020 afgerond.

Het St Jansdal Ziekenhuis beschikt over vestigingen in Harderwijk, Lelystad en Dronten. Momenteel beschikt het over zeven softwarepakketten om de bedrijfsvoeringsprocessen van diverse afdelingen te ondersteunen. Het gaat om de afdelingen personeelszaken, financiën & control, inkoop en logistiek. Om welke pakketten het gaat wil het ziekenhuis niet zeggen.

Het ziekenhuis kiest nu voor een erp-systeem van Afas en brengt hiermee alle processen in één systeem samen. Hiermee wil de organisatie handmatige werkzaamheden verminderen, een kostenbesparing realiseren en de integratie tussen systemen en processen verbeteren.

‘Wij willen graag meer eenheid in de systemen en eenvoud voor onze huidige en toekomstige medewerkers’, vertelt Robbert Dijkhuizen, manager informatie en automatisering bij St Jansdal. ‘Het invoeren van personele gegevens, uitwisselen van documenten (zoals arbeidscontracten, loonstroken en facturen), maar ook het inkopen van goederen gaat allemaal via hetzelfde systeem.’ Bovendien kan het ziekenhuis het erp-systeem koppelen met de elektronische patiëntendossiers van Epic. Hiermee verwacht Dijkhuizen relevante stuurinformatie te kunnen ontvangen.

Implementatie

Voor de implementatie van het erp-systeem heeft het ziekenhuis een projectteam van medewerkers van de afdelingen personeelszaken, financiën & control en inkoop en logistiek samengesteld. Zij gaan de bestaande zeven systemen omzetten naar één systeem.

Het ziekenhuis neemt de Afas-software vanaf januari 2020 in gebruik. Alle functionaliteiten worden op hetzelfde moment in gebruik genomen. Dit vanwege de samenhang van de koppelingen van modules.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-01T11:33:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.