TSS pikt Square Informations Solutions op

Dozijn overnames alweer in 2019 voor softwaregroep

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Softwaregroep TSS heeft weer een Nederlandse overname gedaan: het Roermondse Square Information Systems. Het veertig jaar oude softwarebedrijf zet zijn producten vooral af bij de overheid, bibliotheken en advocatenkantoren.

Square Information Systems levert het softwarepakket Bibis voor het bilbliotheekwezen, richt kenniscatalogi in, biedt de zoekmachine Easy Federated Search en de digitale contenttool Sign aan en verkoopt Xposi, een softwareproduct voor e-books. Ook ontwikkelt het bedrijf maatwerkoplossingen op basis van webtechnologie. Sinds 2011 richt het zich daarbij ook op mobiele applicatie-ontwikkeling.

Onder de hoede van TSS verwacht Square verder te groeien, onder meer door te investeren in de uitbreiding van digitale-contenttools. Het bedrijf blijft binnen de TSS Groep opereren als een aparte werkmaatschappij met aan het hoofd Jeroen Mom.

Overnames in 2019

"Softwaregroep winkelt vaak over de grens"

TSS roerde zich het afgelopen halfjaar vooral in het buitenland met acquisities van het Franse Metamicro (software voor banken en verzekeraars), het Finse Arter (managementsoftware voor overheid, zorg en industrie), het Franse Félix Informatique (erp-software voor de industrie), het Zweedse FDT (software voor de detailhandel), het Italiaanse Remote Terminal System, het Spaanse Ofimática (software voor de reisbranche) en het Belgische Dynamic Software (autobranchesoftware).

Op de Nederlandse markt kocht TSS in de eerste maanden van dit jaar de bedrijven Onetrail (datalogistieke oplossingen), Korton (mobiliteits-apps) en Nostramadus (software voor personeelsplanning). Ook nam het begin januari de corporatie-activiteiten van Centric over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-27T10:17:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.