Kassa voor Microcash na overname TSS

It-conglomeraat winkelt ook weer in Duitsland en Frankrijk

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

Total Specific Solutions (TSS) heeft winkelautomatiseerder Microcash overgenomen. Het bedrijf uit Den Haag levert software voor winkel- en magazijnautomatsiering. TSS winkelde ook weer over de grens en verwierf de Duitse bouwautomatiseerder Bausoftware en afgelopen september de Franse bedrijven Technidata (laboratoriumsoftware) en Salvia Group (vastgoedsoftware).

Microcash is in 1993 opgericht en richt zich met zijn software op een gevarieerd aanbod winkels, waaronder slijterijen, dierenwinkels, drogisterijen, apotheken en speelgoedshops. Er werken ruim twintig man bij de winkelautomatiseerder. Volgens oprichter Stefan de Groot, die aan blijft als algemeen directeur, kan Microcash onder de vleugels van TSS verder groeien.

Bij de TSS Groep zitten al een aantal detailhandel-automatiseerders, waaronder voor de modebranche. Klanten zijn dan door nauwe samenwerking beter te bedienen, is de verwachting.

Naast Microcash kocht TSS deze maand Wiko Bausoftware, een leverancier van projectbeheersoftware aan ingenieurs in de bouwsector in Duitsland. Het bedrijf is 35 jaar oud en zetelt in Freiburg. De oprichters  Elko Kuyper en Rainer Trendelenburg zochten naar een partner die voor continuïteit van het bedrijf en het personeel kon zorgen. Volgens het tweetal hanteert TSS het software-for-live-principe waarbij acquisities 'voor altijd' in stand worden gehouden. Wiko blijft dan ook onder eigen naam als zelfstandige dochtermaatschappij in de markt opereren.

Vorige maand sloeg TSS een dubbele Franse slag en lijfde het Technidata in en de Salvia Group. Het betekende de derde en vierde overname in Frankrijk dit jaar. Eerstgenoemde bedrijf uit Grenoble is gespecialiseerd in laboratoriuminformatiesoftware. Het is de eerste overname in de Franse zorgsector voor TSS.

De Salvia Group, bestaande uit de bedrijven Salvia Développement, Alteva en SRCI, levert software voor de vastgoedmarkt, zowel sociaal als commercieel, en facilitaire afdelingen. Het bedrijf heeft een hoofdkwartier in Auberville. TSS heeft in Nederland diverse werkmaatschappijen die ook in dit veld actief zijn.

Zestien overnames

Met de acquisities van Microcash, Wiko Bausoftware, Technidata en Salvia Group staat dit jaar de teller voor TSS op zestien overnames.

TSS roerde zich het afgelopen halfjaar vooral in het buitenland met ook nog de aankopen van het Franse Metamicro (software voor banken en verzekeraars), het Finse Arter (managementsoftware voor overheid, zorg en industrie), het Franse Félix Informatique (erp-software voor de industrie), het Zweedse FDT (software voor de detailhandel), het Italiaanse Remote Terminal System, het Spaanse Ofimática (software voor de reisbranche) en het Belgische Dynamic Software (autobranchesoftware).

Op de Nederlandse markt nam TSS afgelopen september Square Information Solutions over. In de eerste drie maanden kocht de softwaregroep de bedrijven Onetrail (datalogistieke oplossingen), Korton (mobiliteits-apps) en Nostramadus (software voor personeelsplanning). Ook nam het begin januari de corporatie-activiteiten van Centric over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-15T13:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.