FSN Capital koopt Fellowmind, eCraft en Orango

Dit artikel delen:
Investering

De Noorse investeringsmaatschappij FSN Capital heeft de Nederlandse Fellowmind Groep (470 man), het Finse eCraft (290 man) en het Zweedse Orango (240 man) overgenomen. De twee laatst genoemde partijen komen onder de Fellowmind-paraplu te hangen. Daarmee ontstaat er een Europese platform voor Microsoft Business Applications en Digital Workplace-oplossingen.

FSN heeft een meerderheidsaandeel verworven in elk van de drie bedrijven: Fellowmind, eCraft en Orango. De overige aandelen blijven in handen van bestaande aandeelhouders en medewerkers.

Bij het versterkte Fellowind werken in totaal duizend man met kantoren in Nederland, Duitsland, Finland en Zweden. De omzet van de groep ligt op zo'n 125 miljoen euro. Emiel Putman blijft de algemeen directeur van Fellowmind; de topmannen van eCraft (Ville Hemmilä) en Orango (Stefan Selvander) worden lid van de directieraad.

Orango en eCraft zullen onder de Fellowmind-paraplu zelfstandig opereren, naast de Nederlandse entiteiten CRM Partners, Pulse en AXtension, het Duitse CRM Partners en het Zweedse Endeavor.

De komende vijf jaar wil Fellowmind uitgroeien tot en Microsoft Business-netwerk van zo'n 2500 man. Nieuwe overnames zitten er dus aan te komen.

Begin dit jaar veranderde de CRM Partners Group, onder leiding van Putman, zijn naam in Fellowmind. Met deze naamswijziging speelde het bedrijf in op de bredere Microsoft-portfolio dat het is gaan aanbieden na het doen van een aantal overnames. Daarnaast verwacht het bedrijf met deze naam internationaal aantrekkelijker te zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-07T18:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.