Klanten boos om slome aangiftesoftware Wolters Kluwer

Dit artikel delen:

Wolters Kluwer kampt met ernstige vertraging bij de oplevering van zijn Avanzer Aangiftesoftware. Door problemen met deze software kunnen belastingconsulenten de aangifte van de inkomsten- en vennootschapsbelasting 2019 niet voor 1 april naar de fiscus versturen. Volgens De Telegraaf krijgen klanten van de belastingadvieskantoren hierdoor waarschijnlijk pas na 1 juli te horen of zij geld terugkrijgen van de fiscus.

De klanten van Avanzer zijn woedend. 'Normaliter geschiedt de uitlevering van de software medio februari,' meldt Schouten Accountants op haar website. Voor de belastingadvieskantoren komt de vertraging uiterst ongelegen. Schouten Accountants in Rhoon zegt vanwege de Corona-maatregelen met een kleine bezetting op kantoor en veel vanuit huis te werken. 'Dat heeft ook enige vertraging in de verwerking tot gevolg.'

Corine Eckhard, eigenaar van een gelijknamig administratiekantoor in Haarlem, is verbijsterd. 'Klagen helpt niets,' stelt ze op Twitter. Een andere Avanzer-gebruiker, administratiekantoor W. Huijberts in Sint Oedenrode, vraagt cynisch in een tweet of iemand toevallig nog papieren aangiftebiljetten over heeft.

Wolters Kluwer verklaart zich momenteel 'volledig te focussen op de levering van de uitgebreide fiscale rapportage en het elektronisch berichtenverkeer - EBV-, waarmee aangiftes ingediend kunnen worden'. Belangrijke functionaliteiten kunnen naar verwachting deze week worden geleverd waaronder de fiscale rapportage.  

De cloudoplossing Avanzer heette vroeger KBP Aangiftesoftware.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-31T14:04:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.