TSS sluit overnamedeals in Spanje en Engeland

Dit artikel delen:
deal handen schudden overeenkomst contract

Total Specific Solutions (TSS) heeft Spyro gekocht, een leverancier van software voor de Spaanse industrie. Eerder deze maand nam TSS Stratec Biomedical over, een leverancier van datamanagementsoftware voor de diagnostiek. Met de deal haalt het bedrijvenconglomeraat zijn eerste Britse onderneming binnen.

Voor TSS betekent de overname van Spyro de tweede Spaanse transactie na de inlijving van Ofimática (software voor de reisbranche) in 2019. Spyro levert het gelijknamige enterprise resource planning (erp)-pakket, bedoeld ter ondersteuning van het operationele proces in de fabriek en het voorraadketenbeheer.

Bij het 35 jaar oude Spyro werken 65 man. Het bedrijf is gevestigd in Baskenland, San Sebastian. Een tweede vestiging bevindt zich in Zamudio.

Verenigd Koninkrijk

"Jolly good"

Begin mei nam TSS Stratec Biomedical, ook bekend als Stratec Data Solutions, over van de Duitse moedermaatschappij Stratec, leverancier van laboratoriumsystemen in de biomedische hoek. Stratec Biomedical (voorheen Sanquin International) is gevestigd in het Engelse Burton upon Trent. Er werken een man of twintig. Het bedrijf biedt middleware-oplossingen voor databeheer en governance in de diagnostiek.

Met deze acquisitie, de eerste van TSS in Groot-Brittannië, vergroot de software-investeerder zijn bereik in de zorgsector. TSS heeft al andere zorgsoftwareleveranciers in zijn portefeuille, waaronder het Franse Technidata, een leverancier van laboratoriumsoftware.

Op streek

TSS kocht eerder dit jaar Vlot Solutions, een Rotterdamse leverancier van bedrijfssoftware voor de medische hulpmiddelenbranche, Ping Pong, een Zweedse aanbieder van educatieve software, en Futunio, een Finse producent van software voor vakbonden en uitkeringsorganisaties. In 2019 pleegde de software-investeerder in totaal zestien transacties, waaronder zeven Nederlandse deals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-19T13:15:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.